Purcari lansează un vin istoric pentru a sărbători Unirea lui Cuza

0
1018

Ieri, pe 24 ianuarie cu ocazia sărbătoririi Unirii Principatelor Române Crama Domeniile Cuza, parte a grupului Purcari Wineries a lansat un vin aniversar. Acesta este disponibil pe pieţele din România şi Republica Moldova şi avem de-a face aici cu un brand nou: Domeniile Cuza.

Apare sub sloganul „Vinuri care scriu istorie. Din 1864”. Vinul este produs la hotarul de sud al Republicii Moldova, fix în localitatea Alexandru Ioan Cuza, deci totul se leagă frumos cu povestea Unirii. Face parte din regiunea viticolă Valul lui Traian, care a găzduit culturi viticole de secole. Podgoria include 600 de hectare de viţă de vie, pe care găsim soiuri autohtne ca Rară Neagră, Fetească Neagră şi Viorica.

Sunt şi soiuri nobile europene aclimatizate acolo, precum Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot. În România sunt disponibile 7 vinuri seci din această gamă şi le găsiţi în magazinele Carrefour, Kaufland, Mega Image, Cora, Auchan, dar şi online. Vinul Domeniile Cuza apare cu o etichetă specială, cu o bandă roşie cu margini aurite, amintind de celebra banderolă purtată de Alexandru Ioan Cuza ca parte a uniformei sale.

Logo-ul este o stea aurită în 8 colţuri, de asemenea tribut pentru o decoraţiune a domnitorului. Aflaţi şi că Purcari gestionează 1450 de hectare de podgorii, iar printre brandurile administrate se numără Purcari, Bostavan, Bardar, Crama Ceptura, Domeniile Cuza şi Angel’s Estate. Grupul a raportat venituri de 302.6 milioane de lei în 2022, cu 22% mai mult decât în 2021.