Raionul Floreasca este prima piaţă alimentară gourmet din România, se va inaugura pe 6 mai

0
2727

Bucureştiul se pregăteşte să găzduiască prima piaţă alimentară gourmet din România, sub numele de Raionul Floreasca. Este un proiect al celor de la Raionul de Peşte, aflat în complexul Agora Floreasca, Calea Floreasca 111-113. Am aflat şi că se caută deja barmani pentru noua locaţie.

Raionul Floreasca se deschide pe 6 mai şi va aduce la noi un concept care a prins în afară, în marile capitale vestice. Spaţiul are o suprafaţă de 400 de metri pătraţi şi capacitatea este de 200 de persoane. La capitolul design şi arhitectură s-a ocupat de tot LAMA Arhitectura, iar investiţia a fost de 500.000 de euro.

Dorinţa creatorilor Raionului de Peşte a fost să se extindă şi să aducă diversitate, dar să şi păstreze atmosfera unei pieţe. Sunt 7 concepte din zona food & beverages aplicate la noua locaţie:

  1. Fish & Tricks – o zonă de Street Food
  2. Crudo – bar de peşte şi fructe de mare, servite crude
  3. The Oyster bar – bar de stridii şi şampanie, cu stridii din Normandia şi vinuri de la mici producători din Champagne, Franţa
  4. No. 7 The Seafood Kitchen – restaurant cu bucătărie la vedere şi vitrine cu peşte, fructe de mare şi legume
  5. Lost & Found – bar pe bază de mixologie cu cocktailuri din „Epoca de Aur” (1880 – 1930), plus magazin de vinuri româneşti şi de import, de cea mai bună calitate
  6. Pick Me – spaţiu pentru legume şi fructe proaspete de la mici fermieri
  7. Raionul de Peşte – pescărie cu produse din peşte şi fructe de mare proaspete, livrate de 3 ori pe săptămână.

Proiectul aparţine de Grupul Wild Culinary Studio, cu capital şi acţionariat 100% românesc. Are parteneriate cu Kaufland şi Mega Image România.

Sursa foto