Restaurantele KFC din Marea Britanie au fost închise din cauza unei crize de carne de pui

0
1691

Sunt sigur că aţi remarcat la toate buletinele de ştiri „titlul şoc” că lanţul de restaurante KFC şi-a închis sute de restaurante din Marea Britanie din cauza unei crize de carne de pui. Peste jumătate din toate cele 900 de restaurante KFC din UK ar fi fost închise în ultimele zile din cauza problemei.

Gurile rele spun că totul e o campanie masivă a celor de la KFC pentru a demonstra că folosesc carne de pui reală în produsele lor, dar eu tind să cred că e o criză reală. Marea problemă a apărut atunci când lanţul şi-a schimbat compania de livrări, trecând la DHL şi au şi apărut întârzierile. Nu se ştie nici măcar când se deschid restaurantele închise deja de 2-3 zile.

Angajaţilor li se recomandă să îşi ia liber în acele zile şi la un calcul rapid ar fi cam 9000 sau 10.000 de oameni care şomează în aceste zile. KFC a pus la dispoziţie şi o pagină web specială unde britanicii află de unde pot mânca un meniu Crispy Strips sau aripioare în aceste zile. Până marţea trecută carnea de pui era livrata către restaurante de către grupul de distribuţie sud african Bidvest, lider pe piaţa de logistică din UK, în zona horeca.

După trecerea la DHL au început necazurile. KFC a subliniat că nu va face compromisuri la calitatea cărnii, iar dacă ea nu ajunge la timp restaurantele rămân închise. DHL dă la rândul său vina pe software, furnizat de firma Quick Service Logistics. Restaurantele KFC care sunt deschise operează la capacitate redusă se pare. În mod amuzant Poliţia Metropolitană a primit o mulţime de apeluri de la oameni ofuscaţi că nu pot cumpăra de la KFC.

Nu mai vorbim de atacul la baionetă din social media, deja dezbătut sub formă de hashtag #KFCCrisis.