Restaurantul Noeme propune o „bucătărie rafinată neastâmpărată”; Iată noul proiect al surorilor Diaconu

0
2476

Cele 3 surori Diaconu intrau pe piaţa gastronomiei din Bucureşti cu 2 ani în urmă prin Bistro Guxt, iar acum vin cu un nou concept. Se numeşte Noeme, iar restaurantul a fost inaugurat recent în Capitală. Se află într-o vilă istorică, cu arhitectură eclectică, pe strada Anton Pann numărul 29. Avem detalii mai jos.

Noeme îşi trage seva din succesul lui Bistro Guxt, care a ajuns pe primul loc în clasamentul Trip Advisor timp de aproape un an şi jumătate. A primit şi 12 puncte şi o bonetă de la Gault et Millau. Cu aceste performanţe, surorile au pornit spre un proiect nou, Noeme. Restaurantul are 60 de locuri şi ocupă 2 etaje şi o suprafaţă de 250 de metri pătraţi. Bucătăria Noeme activează sub bagheta lui Carmen Diaconu, nominalizată în 2019 la premiile Gault et Millau drept Woman Chef of the Year.

Businessul este coordonat de către Alice Diaconu, care este şi Pastry Chef, iar Lăcrămioara Diaconu-Pintea se ocupă de latura de business şi antreprenoriat. Pe lângă conceptul de fine dining care stă la baza acestui restaurant, locaţia a debutat cu misiunea de a reînnoi meniul Noeme la fiecare 3 luni. Schimbările au legătură cu anotimpurile, iar ingredientele sunt unele cât mai naturale şi neprocesate. Porţiile sunt corect dimensionate şi nu se face risipă, pe cât posibil de ingrediente.

Acestea vin de la micii producători locali şi includ trufe, carne de Mangaliţa şi vită crescută la noi, dar şi legume. În meniu mai găsim şi vinuri obţinute din 11 soiuri locale de struguri, iar berea este doar locală artizanală, promovând berarii de la noi. Noeme (fostul Guxt) pune la bătaie whisky-uri, romuri şi coniacuri scumpe, dar şi un meniu a la carte scurt, cu mâncare mediteraneană şi influenţe asiatice. Un exemplu de preparat din menuiu este pieptul de raţă cu Feteasca Neagră, varza şi sfeclă.

Sursa foto