Ritual umilitor într-un restaurant renumit; Chef cu stea Michelin implicat în scandal

0
417

În inima turismului francez, un incident controversat zguduie lumea gastronomiei. Un bucătar de renume, Aurélien Largeau, distins cu o stea Michelin și lucrând pentru prestigiosul Hôtel du Palais din Biarritz, a fost concediat în urma unui incident neobișnuit și îngrijorător.

Pe 2 decembrie, în bucătăria hotelului, un tânăr ajutor de bucătar a fost supus unui ritual umilitor: dezbrăcat, legat de un scaun, cu un măr în gură și un morcov într-un loc indecent. Acest episod, care a durat ore întregi, s-a desfășurat sub ochii colegilor și, aparent, cu prezența lui Largeau. Mai mult, imaginile incidentului au circulat pe rețelele sociale, deși ulterior au fost șterse.

Cazul, care nu a fost inițial raportat la autorități, a determinat Parchetul din Bayonne să deschidă o anchetă preliminară pentru agresiune sexuală și violență. Deși Largeau neagă acuzațiile, subliniind că nu s-ar asocia niciodată cu un astfel de comportament, situația rămâne încă neclară.

Grupul Hyatt, ce administrează hotelul, a confirmat incidentul, subliniind că acesta contravine valorilor companiei. Au fost luate măsuri corespunzătoare, dar detalii suplimentare nu au fost oferite.

În urma acestui incident, Largeau, care a fost recrutat în 2020 și a adus restaurantului o stea Michelin, a părăsit hotelul la 21 decembrie. Incidentul ridică întrebări serioase despre cultura din bucătăriile de top și despre cum astfel de comportamente pot fi prevenite în viitor.

Municipalitatea Biarritz, acționar al societății care deține hotelul, a refuzat să comenteze. Astfel, rămâne să vedem cum va evolua situația și ce impact va avea acest scandal asupra reputației hotelului de lux și a lumii culinare.