Rusia are cele mai trăznite clone de KFC şi McDonald’s, unele cu clătite sau Shaorma Adidas

0
1617

Dacă mă întreba cineva care e ţara cu cele mai trăznite clone de McDonald’s şi KFC, aş fi pariat bani grei pe China. De fapt e vorba despre Rusia şi o să vă şocheze câteva din clonele de mai jos. Majoritatea sunt shaormerii, deci se cunoaşte că avem aceleaşi pasiuni ca vecinii noştri slavi.

Pentru a fenta scandalul cu McDonald’s locaţiile clonă folosesc acel simbol „M” întors. Astfel, deseori vedem „McWorma” în loc de „Shaworma”. Unii aplică chiar şi un logo Adidas lângă Shaorma şi Mc.

Ruşii îşi poreclesc Mc-urile „Makdak”, încă un nume folosit pentru unele restaurante clonă.

Cineva a folosit chiar o sumedenie de simboluri Marvel, aşa cum vedeţi mai jos pentru un chioşc numit „ShaorMarvel”. Măcar e tematic, pentru că la finalul primului film „Avengers” toţi super eroii se opresc la o shaorma.

Apoi avem „BlinDonalt’s”, iar „blini” este un soi de clătite ruseşti, foarte populare. Aveau chiar şi reclame TV, cu care se lăudau că rivalizează cu „vestul”. Au burgeri cu cârnaţi şi o plăcintă uriaşă, inspirată de un vapor.

Nici KFC nu e lipsit de clone, precum „King Food Slydyanka”. Până şi faţa Colonelului a fost împrumutată, dar cine să facă scandal pe lacul Baikal?

Mai sunt şi CFC (Crimean Friend Chicken) sau EFC (Eisk Fried Chicken), care abundă de shaorme şi au printre logo-uri cartofi la plic roşu stil McDonald’s. Au şi pizza, piure şi ciorbe.

E ceva profund slav şi fascinant la toate aceste clone, care le-ar putea transforma în adevărate muzee ale lui „las că merge şi aşa” sau „ne descurcăm noi”.

Sursa foto