Şampania ungurească a luat marele premiu la concursul Effervescents du Monde

0
486

Se pare că Ungaria devine tot mai relevantă pe harta culinară şi cea a băuturilor şi după ce a luat un premiu pentru cea mai bună îngheţată, acum ia şi o medalie de aur pentru şampanie. Şampania ungurească a câştigat medalia de aur la concursul Effervescents du Monde şi veţi regăsi detalii mai jos.

Competiţia a implicat vinuri spumante din 20 de ţări şi s-a ţinut între 30 noiembrie şi 3 decembrie. Effervescents du Monde a ajuns cu această ocazie la ediţia cu numărul 19. Băuturile din Ungaria s-au ales cu 4 medalii de aur, iar Hungaria’s Rose Extra Dry a intrat chiar în top 10. Juriul a fost unul internaţional, compus din 80 de membri, iar vinuri spumante din toată lumea au fost degustate în condiţii stricte la Chateau de Pirreclos din Burgundia.

S-au acordat un total de 52 de medalii de aur şi 108 medalii de argint, iar 4 au mers spre vecinii noştri de la vest. Hungaria’s Rose Extra Dry a luat aurul deja de 2 ori înainte de victoria din 2021 (în 2019 şi 2020). Cu această ocazie intră într-un club select în care se afla băuturi din Franţa, Italia şi Spania. Brandul aparţine de Törley Champagne Cellars, unul dintre marii exportatori de băuturi ai Ungariei.

Alte medalii de aur au fost adjudecate de vinuri spumante precum Extra Dry de la Garamvari Winery şi Chardonnay Brut de la Torley. Pentru cunoscători trebuie spus că Hungaria Rose Extra Dry are un gust fructat jucăuş, aromă de coacăze şi zmeură, un aftertaste cremos şi o nuanţă de roz profund. Se recomandă consumul cu un macaron franţuzesc.

Sursa foto