Sibiu Summit of Taste: Summit-ul UE aduce un târg de preparate tradiţionale la Sibiu

0
1136

Pe orice program de ştiri vă veţi uita în aceste zile, va domina Summit-ul UE de la Sibiu. Ei bine în tandem cu acest eveniment are loc şi Sibiu Summit of Taste 2019, un târg de preparate tradiţionale, desfăşurat pe Strada Cetăţii între 8 şi 12 mai 2019.

Primăria Sibiu anunţă o serie de evenimente surpriză în acea perioadă, inclusiv un concert Delia şi Junii Sibiului, care are loc pe 9 mai (Ziua Europei). Două târguri gastronomice vor avea loc pe Strada Turnului şi Strada Cetăţii. În această perioadă Sibiu devine Capitala Europei. Între 8 şi 9 mai pe strada Turnului va avea loc un Pop-Up Food Market, un târg cu produse gastronomice locale şi reţete tradiţionale pregătite pe loc.

Între 8 şi 12 mai are loc Sibiu Summit of Taste, care include show-uri culinare, standuri cu produse tradiţionale, dar şi secţiuni de florărie, aprozar şi meşteşugărit. Multiple berării artizanale au confrmat prezenţa la acest târg, dar şi food trucks şi furnizori locali de mezeluri, brânzeturi, produse de apicultură, plăcinte, ciocolată artizanală şi alte bunătăţi.

Ansamblul profesionist Cindrelul – Junii Sibiulu a pregătit un spectacol amplu, care va trece invitaţii prin toate regiunile ţării. Conceptul este de a derula istoria de 75 de ani a Junilor Sibiului prin fotografii şi coregrafii. Vom vedea obiceiuri de nuntă, reprezentaţi de podgorii de pe Valea Târnavelor, tradiţii munteneşti, din Moldova şi Banat.

Sursa foto