Târg Urban cu bunătăţi la Timişoara pe 13 ianuarie; Iată unde se desfăşoară

0
982

Cine nu are planuri în acest weekend poate vizita pe 13 ianuarie Târgul Urban cu Bunătăţuri Culinare, care va fi organizat la Timişoara. Se desfăşoară între orele 12:00 şi 17:00 pe Strada Gheorghe Lazăr nr.9, lângă clădirea Aquatim.

Organizatorii au promis că vor aduce bunătăţi adunate din toată lumea, dar mai ales din ţară. Printre participanţi se numără Adi Ciortan de la Bocceluţa cu Bucate, care vine cu bunătăţi din zona Beiuşului: cărnuri preparate şi afumate în mod tradiţional, cu gustul gospodăriilor mici şi fără E-uri. Mai aduc şi brânză fermentată aromată şi caş afumat din lapte de oi crecute pe păşunile Câmpiei Turzii.

Veţi mai putea degusta şi vin de mure preparat din mure certificate ecologic, dar şi cidru de mere tradiţional, din mere culese din livezile bihorene. Vi-l recomand şi cald pe acela, ideal pentru o zi rece de iarnă. De asemenea la standuri vor mai fi fructe de pădure şi ciuperci congelate. Mai participă şi Asociaţia Curtea Culorilor, care va expune spre degustare şi achiziţie brânză şi lapte de vacă din specialităţile Sarbova maturată, Tondello, Tomasar, Caciotta simplă şi cu mirodenii sau Riccota.

Ouă de găină şi prepeliţă, păstrăvul afumat şi cartofii dulci fără chimicale completează lista, iar vegetarienii şi veganii nu sunt uitaţi. Pentru ei Vegan Gourmet aduce brânză de nuci caju şi unt vegan. Nu uităm de desert: torturi raw vegane, smoothie-uri şi fresh-uri făcute pe loc.

Sursa foto