Lanţul grecesc de restaurante Gregory’s vrea să intre pe piaţa din Braşov

0
1606

După ce a revenit în România anul trecut, printr-un debut în zona Pipera din Bucureşti, lanţul grecesc Gregory’s se extinde. A luat în vizorul oraşul Braşov mai nou şi avem detalii mai jos.

Revenirea a fost prin clădirea de birouri Upground, care se află în zona corporaţiilor din Pipera, în Bucureşti. Acolo există o cafenea Gregory’s care include şi câteva preparate culinare greceşti. Ulterior au debutat două restaurante tipice Gregory’s în Bucureşti, iar în următorii 5 ani se doreşte atingerea a 80 de unităţi în regim de franciză.

Acum patronii analizează oportunitatea intrării în Braşov, Timişoara, Cluj şi Constanţa. Bucureştiul va fi totuşi baza pentru dezvoltare, iar odată extinsă local reţeaua se doreşte şi ducerea business-ului în Balcani. Sunt 3 tipuri de restaurante Gregory’s: chioşcurile de 30 de metri pătraţi, cele clasice de 80 până la 100 de metri pătraţi şi cele mai mari, care ajung şi la 150 de metri pătraţi.

Încasările medii pe o lună pentru o unitate Gregory’s sunt de aproximativ 40.000 de euro, pentru o unitate clasică. Gregory’s pornea la drum în 1972 în Atena şi are acum 330 de locaţii în Grecia, toate în regim de franciza. Se găseşte în aeroporturi, dar şi şcoli, gări şi spitale. În România ştiu că găseai în centrul Bucureştiului un Gregory’s celebru aproape de Banca Naţională prin 2003, cu sandvişuri excelente, dar la preţuri cam piperate. Produsele de patiserie şi cafeaua erau foarte bune.

Grecii au ieşit din România când a venit criza, pe undeva prin 2009, dar au mai păstrat câteva unităţi, închise în cele din urmă în 2017.

Sursa foto