Thanksgiving pentru vegani? „Şunca” din pepene este noua modă

0
1306

Dacă anul trecut vedeam aranjamente de cărnuri de Thanksgiving în formă de alien, acum se trece la un nivel complet nou. Acum se mănâncă vegan, dar textura şi lookul pentru sărbătoarea americană trebuie să fie la posturi. Zilele trecute scriam de burgerul din plante, care „sângerează”, iar acum avem detalii despre „şunca” din pepene.

La New York, în East Village se serveşte mai nou o şuncă bizară. Bucătarul şef Will Horowitz le oferă veganilor o halcă zemoasă şi cărnoasă cu iz de rozmarin şi afumătură. „Friptura” a stat la macerat 4 zile şi are aromă tipică de raţă sau curcan. Ceea ce face cu atât mai şocant momentul când afli că e de fapt pepene… Horowitz a gătit pepenele fix cum ar face cu o şuncă sau o halcă sănătoasă de porc.

A frecat fructul cu sare, mirodenii şi cenuşă, apoi l-a pus în afumătoare. L-a uns frumos cu ulei de măsline şi l-a pus la cuptor cu usturoi şi rozmarin. Preţul este de 75 de dolari, reflectând munca din spatele preparatului vegan. Apropo, până la 5 oameni pot mânca din acest preparat. Atunci când debuta în meniuri în această primăvara a fost un hit şi era nevoie de liste de aşteptare de 3 săptămâni să mănânci aşa ceva.

Au fost 3000 de cereri în primele 2 săptămâni. Toate bune şi frumoase, dar când muşti din el e clar vorba despre un pepene. Rezultatul este unul fraged şi zemos, dar nu cărnos totuşi. Cu toate acestea gustul şi aromele sunt acolo, cu o nuanţă subtilă de chilli. Cum tot mai multe restaurante, chiar şi fast food-uri încep să ofere alternative vegane, e clar că trendul va afecta şi sărbători ca Thanksgiving.

Un burger cu pepene galben afumat este de asemenea în meniu, dar şi un sandviş cu pepene în stil vită Wagyu. Aşteptăm şi ceafa de porc din ciuperci şi dovlecei.

Sursa foto