Târgul de Crăciun din Sibiu recomandat de publicaţii britanice şi site-uri de turism

0
1085

Târgul de Crăciun din Sibiu a fost primul deschis în România în acest sezon şi a reuşit deja să cucerească inimile străinilor. Azi aflăm că a apărut ca recomandare într-o publicaţie britanică, dar şi pe site-uri cu specific turistic. Avem detalii mai jos.

Începem cu faptul că publicaţia londoneză Metro News a publicat un articol intitulat „Christmas With Dracula”. Acel ziar e special pentru că milioane de britanici îşi încep ziua cu el la cafea şi în drum spre muncă. Articolul respectiv pune târgul din Sibiu pe picior de egalitate cu cele din Viena, Praga sau Berlin. Este promovat şi faptul că Sibiul e la doar câteva ore distanţe de Bran, „Castelul lui Dracula”, aşa cum îl percep străinii.

Articolul menţionează şi zboruri de doar 12.99 lire cu Wizzair direct la Sibiu, iar ca atracţii locale este roata panoramică, concertele cu colinde şi… langoşul. Apoi tot din Marea Britanie vine recomandarea de la site-ul About Time Magazine. Ei amintesc şi că Târgul din Sibiu ţine între 15 noiembrie şi 3 ianuarie. Este promovată latura medievală a oraşului, spiritul festival, pânza de luminiţe de deasupra şi bradul uriaş de Crăciun. Şi reconstituirea scenei de naştere a Mântuitorului într-o iesle şi cadourile hand made par să îi fi cucerit pe britanici.

Întotdeauna am fost fascinat de atracţia britanicilor pentru România. De la Prinţul Charles, care vine des pe la noi (pentru Topoloveni şi nu numai), până la turiştii de rând care sunt atraşi ca un magnet de Transilvania. Mă gândesc că au crescut cu literatura lui Bram Stoker şi Dracula, că vor să scape de zgârie nori şi sticlă în zonele nostre izolate sau că pur şi simplu apreciază peisajele de la noi. Poate suntem şi noi un mic motiv de regret după BREXIT, când probabil nu va mai fi aşa uşor şi ieftin să călătoreşti spre Sibiu…