Un Chef cu stea Michelin are scandal cu veganii, acuzat fiind că a folosit cubuleţe de supă de pui

0
971

Sunt câteva lucruri pe care nu le faci dacă eşti un chef cu stele Michelin. În principiu nu sărezi o mâncare excesiv, nu pui ketchup pe preparate şi în general ai grijă la preferinţele religioase, de alergii şi de gust ale clienţilor. Un bucătar de gen are acum scandal cu veganii după ce s-a aflat că a pus cubuleţe de supă de pui în mâncare vegană.

Kraunesh Khanna, Chef executiv la lanţul de restaurante indiene Tamarind din Londra ar fi recunoscut recent că pune cubuleţe de supă de pui în mâncarea vegană, mai precis curry. Asta pentru a le da o anume aromă, deşi încălca orice pretenţie de preparat vegan. Acuzaţiile au ieşit la iveală în timpul unui proces intentat de un angajat care a fost dat afară după ce s-a plâns de această practică. Cubuleţele au fost folosite în Tamarind Kitchen, restaurant indian din zona de fiţe Soho.

Chef-ul le spunea angajaţilor că nu trebuie să ştie clienţii de această practică, iar atunci angajaţii au protestat. Totuşi nu au fost descoperite dovezi cu privire la această practică, iar totul era la nivel de „auzite”, până la mărturia recentă. Directorul restaurantelor negase practica şi Tamarind se dezice de tot. Vegetarienii şi veganii cu siguranţă că sunt revoltaţi de această abordare, dar cred că şi bucătarii purişti vor fi nemulţumiţi.

Să foloseşti cubuleţe de supă în orice reţetă de la un restaurant de top e blasfemie. A mai fost un scandal cu un bucătar cu stele Michelin, acuzat că folosea banala brânză cheddar, care nu face cinste bucătăriei franceze. Acesta e un unul din momentele când ne dăm seama că e aproape imposibil să fii 100% vegan sau vegetarian în ziua de azi, între scandalurile cu chiftele vegetale prăjite pe acelaşi grătar cu cele din carne şi faptul că foarte multe dulciuri precum jeleuri sau bomboane gumate sunt bazate pe grăsime de porc.