Târgul de Paşte al meşterilor a debutat la Suceava în acest weekend; Iată şi detalii despre Târgul de la Iaşi

0
1505

Am acoperit Târguri de Paşte din Bihor, Capitală, Oltenia, dar nu putem uita de Moldova. Suceava are un Târg de Paşte al Meşterilor Populari, care a fost deschis chiar astăzi la Casa de Cultură Suceava. Avem detalii despre acest eveniment mai jos, dar şi despre cel de la Iaşi.

La Suceava s-au strâns zeci de meşteri populari, cu meşteşuguri precum încondeierea ouălor, olărit, împletituri de nuiele şi producţie de podoabe şi bibelouri. Îi găsiţi în centrul oraşului, cu o sumedenie de produse artizanale. Târgul ţine între 20 şi 25 aprilie inclusiv şi are loc pe esplanada Casei de Cultură Suceava.

25 de meşteri şi-au anunţat prezenta şi vor avea loc demonstraţii live de ouă încondeiate. Cei mici, dar şi cei mari vor afla secretele încondeierii, la nivel de tehnică, cromatică şi motivele tradiţionale. Foarte mulţi turişti au ales judeţul Suceava pentru Paşte, gradul de ocupare turistică fiind de 88% deja. Mănăstirile sunt destinaţia preferată, cu opriri în zone ca Putna, Suceviţa, Humor şi Vama.

Rămânem în Moldova şi trecem la Iaşi, acolo unde ediţia din acest an a Târgului de Paşte a început pe 16 aprilie şi durează până pe 6 mai. Are loc pe pietonalul Ştefan cel Mare şi comercianţii au la dispoziţie 37 de căsuţe, oferite de primărie. 16 sunt pentru produse alimentare şi 21 pentru meşterii populari. La cele alimentare găsim produse de apicultură, carmangerie, vinuri, sucuri naturale, uleiuri, legume, seminţe şi produse de panificaţie.

Sursa foto