Târgul gastronomic VINUL ŞI PÂINEA a debutat astăzi la Oradea

0
1082

Oradea este gazda unui târg gastronomic în acest weekend, sub numele de VINUL ŞI PÂINEA. Are loc pe 19 şi 20 septembrie în parcarea Centrului Comercial Aushopping Oradea (Auchan), pe Strada Ogorului nr 171. Avem de-a face cu un eveniment trans frontalier de ocupare a locurilor de muncă din domeniul gastronomiei şi de promovare a produselor gastronomice din zona Bihor şi Hajdu-Bihar.

Se lasă cu degustare de produse, ansambluri folclorice şi momente artistice, dar şi un târg al producătorilor locali. La loc de cinste vor fi vinurile, brânzeturile şi cărnurile, dar şi pâinea produsă în casă. Acest eveniment face parte din Programul Interreg V-A România-Ungaria, destinat finanţării unor proiecte comune româno-ungare. Poate fi considerat şi un târg al recoltei şi toamnei, mai ales datorită perioadei în care are loc. Veţi putea degusta şi struguri şi must şi foarte important se vor putea găsi locuri de muncă în HoReCa, lucru vital în această perioadă grea.

Am vizitat azi Târgul VINUL și PÂINEA desfășurat sâmbătă și duminică în parcarea magazinului Auchan din Oradea !

Publicată de Prin Obiectiv pe Sâmbătă, 19 septembrie 2020

Expozanţii vor pune la dispoziţia publicului produse gastronomice gatite pe loc, dar şi cidru, vin, produse de patiserie, fructe şi legume, miere, produse apicole, dulciuri de casă, gemuri şi dulceţuri. Iată programul evenimentului:

Sâmbătă, 19 septembrie

  • ora 10:00 – Deschiderea evenimentului
  • ora 18:00 – Gőrbőc Néptanccsoport
  • Ora 19:00 – Ansamblul Auşana
  • ora 21:00 – Închiderea standurilor

Duminică, 20 septembrie

  • Ora 10:00 – Deschiderea standurilor
  • Ora 18:00 – Galagonya Néptáncegyüttes
  • Ora 19:00 – Ansamblul Stelele Bihorului
  • Ora 21:00 – Închiderea evenimentului

Vor fi şi oferte turistice la eveniment, dar şi o sumedenie de activităţi desfăşurate în aer liber. Aşa cum se vede în clipul de mai sus sunt multe murături, produse apicole, borcane cu zacuscă, suc de mere şi produse de carmangerie. O cutie de 3 litri de suc de mere este 15 lei. Sunt şi paste făinoase din Ungaria, nuci, păstăi de fasole şi branduri ca Traista Noastră şi Brutăria Artisan sunt prezente cu standuri.