Top 5 cele mai bune mașini de pâine sub 500 de lei, la început de an 2021

0
1129
Mașini de pâine

Pe fondul pandemiei nivelul de interes al românilor a început să crească și pentru categoria de mașini de pâine, produse ideale pentru coacerea de pâine în casă din ingrediente atent alese și nu numai. În continuare astfel de produse sunt la mare căutare și astăzi am decis să vă prezint un Top 5 cele mai bune mașini de pâine sub 500 de lei, la început de an 2021.

Am sortat aceste 5 produse pe care le vedeți mai jos din oferta eMAG, acolo unde există un sistem de notare și recenzie bine pus la punct. Am luat în calcul cele mai apreciate modele de către cumpărători și vă recomand ca înainte de achiziție să vă setați câteva obiective. Fie că este vorba despre puterea aparatului, capacitate sau tipuri de preparate ce pot fi pregătite, e important să aveți un plan bine pus la punct. Iată cele 5 mașini de pâine:

5. Star-Light MPD-550W

Pe locul 5 în acest top se află modelul Star-Light MPD-5502, o variantă accesibilă care adoptă o carcasă din plastic și care oferă putere de 550W. Această mașină de pâine oferă 12 programe, are un panou de comandă mecanic și livrează funcții precum menținere la cald, sistem anti-alunecare, coacere rapidă și fereastră de supraveghere. Aduce 1 paletă, cuvă din aluminiu și capacitatea este de 900 grame.

Star-Light MPD-550W

Produsul ne oferă 3 grade de rumenire pentru pâine și vom putea prepara și franzelă, aluat, ba chiar și gem. O mențiune importantă este aceea că putem coace pâine și fără gluten. Ca dimensiuni aceasta măsoară 26.5 cm (lățime) x 42 cm (lungime) x 27 cm (adâncime) și are greutate de 6.3 kg. Printre accesorii avem lingură pentru măsurare, cană măsură și un cârlig pentru înlocuirea cuțitului. Costă doar 199.99 lei. și iată ce spune Cătălin, unul dintre cumpărători:

Foarte bună atunci când ajungi seara acasă și îți dai seama că nu ai pâine pe a doua zi, o programezi și dimineața ai pâinea caldă, pentru noi e perfectă.

4. Heinner HBM-900WHBK

În continuare descoperim modelul Heinner HBM-900WHBK care iese în evidență prin faptul că poate coace pâine de 750 grame sau 900 grame, în funcție de preferințe. Are aceeași putere de 550W ca și modelul de mai sus, dar și un panou de comandă digitală. Acesta ne oferă în schimb un număr de 14 programe și poate prepara pâine fără gluent sau iaurt.

Heinner HBM-900WHBK

În cazul prepării de iaurt există și un timer dedicat și avem o lingură pentru măsurare. Pe lista de dotări mai avem și un afișaj LCD, cât și control touch intuitiv care permite setarea simplă a parametrilor necesari pentru prepararea rețetei dorite. Poți prepara pâine integrală, de secară, pâine dulce, franțuzească, sau pâine rapidă. Există aici și un timer de până la 13 ore astfel încât aparatul să pornească la ora dorită și să te trezești dimineața cu pâine caldă. Prețul său este de 259.99 lei.

3. Star-Light MPD-800BL

Există variante și pentru cei care vor mai mult de atât, cu referire atât la putere, cât și capacitate. Aici apare Star-Light MPD-800BL, una dintre acele mașini de pâine cu putere de 800W. Oferă capacitate de 1200 grame pentru pâini mai generoase pentru familii numeroase și aduce ca extra și alte funcții. Aceasta dispune de o carcasă din plastic, are 12 programe, panou de comandă digital și oferă 3 grade de rumenire.

Star-Light MPD-800BL

Ni se oferă timer, funcție de menținere la cald, programare coacere și 2 palete. Cuva este fabricată aici din teflon, iar printre programe avem pâine clasică, integrală, aluat, gem. De asemenea, mașina poate prepara și cozonac sau deserturi. Există și o carte de rețete pe care producătorul o pune la dispoziție. Prețul său este de 269.99 lei, iar mai jos aveți impresii din partea unui cumpărător:

Am achiziționat aceastĂ mașină de pâine în urma cu douĂ săptămâni. Cel mai rapid program este de 1h 38m (ultra fast). PÂinea crește foarte mult și se coace bine.
Mașina de pâine este silențioasă pe toată durata funcționării

2. Tefal Pain & Délices PF240

În cazul în care vrei o mașină de pâine completă și versatilă ai opțiunea Pain & Delices PF240 de la Tefal. Pe lângă pâine, gem și iaurt, ceva ce poți face și cu modelele de mai sus, aceasta permite și prepararea de pizza, terci, cereale și chiar brânză proaspătă, sau iaurt de băut. Aparatul are 3 nivele de rumenire și un recipient dedicat pentru iaurt, iar pâinea poate avea 3 dimensiuni, de la 500 grame până la 1 kg.

Tefal Pain & Délices PF240

Aparatul îți permite să programezi pornirea pentru a avea pâine caldă la micul dejun sau când vii acasă de la birou. De asemenea, îți oferă o funcție prin care poți selecta culoarea crustei: de la pâine albă și moale, la pâine rumenită și crocantă. Există și funcție de păstrare la cald și mai poți face și preparate dietetice. Avem și carte de rețete.

Iată ce programe oferă aparatul:

  • 3 programe fără gluten: pâine, pâine dulce, prăjituri
  • 7 programe pentru pâine: normală, rapidă, franțuzească, dulce, integrală, integrală rapidă, de secară
  • 7 programe pentru alte tipuri de preparate: dospit, paste, prăjituri, copt, terci, cereale, gem
  • 3 programe pentru produse lactate: iaurt, iaurt de băut și brânză cottage

Această mașină are în total 20 de programe, putere de 700W, capacitate maximă de 1000 grame și printre accesorii avem lingură măsurare, accesoriu frământare și cană măsură. În acest moment poate fi găsită la prețul de 449.99 lei.

1.Tefal Pain et Tresors PF250135

Cu o notă de 4.68 dintr-un maxim de 5 puncte și peste 170 de recenzii la activ, pe locul 1 am plasat mașina de pâine Tefal Pain et Tresors PF250135. Aceasta va mulțumi pe oricine prin numeroasele funcții oferite, numărul de programe. Mi-a atras din start atenția faptul că avem aici o carcasă din inox, mai durabilă față de cele din plastic pe care le-au folosit unele modele mai sus prezentat.

Tefal Pain et Tresors PF250135

Acest model Tefal are putere de 700W, capacitate de 1000 grame și livrează un număr de 20 de programe. Printre acestea avem program pentru pâine clasică, franzelă, pâine integrală sau aluat. Putem prepara și gem, orez, desert, paste, pizza, dar și iaurt, iar la pachet primim lingură măsurare, carte rețete, accesoriu frământare și cană de măsură, utile în procesul de pregătire a pâinii.

Iată ce spune Mihaela, unul dintre cumpărători:

Am experimentat mai multe sortimente de pâine, toate au ieșit perfect! Cu imaginație și câteva cunoștințe de bază în ale bucătăriei poți pregăti propriile rețete incredibil de savuroase! Astăzi am preparat pâine cu semințe și cașcaval!

Tot ce trebuie să faci este să adaugi ingredientele, să selectezi programul, iar de frământat și de copt se ocupă mașina de pâine. Avem un ecran de mari dimensiuni pe care sunt afișați diverși parametrii și putem prepara pâine de 500 grame, 750 grame sau 1kg. De asemenea, poate fi setată și culoarea crustei, albă, rumenă și crocantă. Aparatul are și 3 programe pentru produse lactate și recipient dedicat de 1 litru, dar și funcție de pornire programabilă.

Un extra este dozatorul automat care îți permite să adaugi nuci, stafide și fulgi de ciocolată în preparate. Acest model costă doar 469.99 lei.