Tot ce trebuie să ştii despre Târgul de Crăciun Bucureşti 2018 din Piaţa Constituţiei

0
4601

Am scris cu câteva zile în urma despre Târgul de Crăciun din Bucureşti, cel care va fi inaugurat mâine, 30 noiembrie. La acel moment nu aveam prea multe detalii şi ştiam doar că a fost montat deja bradul. Acum avem extra informaţii, pe care vă invităm să le aflaţi mai jos.

Târgul acesta este organizat de Primăria Capitalei şi va ţine aproape o lună. Au fost amenajate 129 de căsuţe cu decoraţiuni şi produse de sezon, dar şi o zonă specială gastronomică. Totul începe la ora 19:00, când vor fi aprinse luminile de sărbători. Veţi putea trece pe la Târg în fiecare zi, din 30 noiembrie 2018 până pe 26 decembrie, între orele 10:00 şi 22:00. Intrarea e liberă.

Cei mici se vor bucura de Casa Magică a lui Moş Crăciun, acolo unde Moşul şi elfii vor primi scrisorile piticilor. Există şi un carusel pentru cei mici, un patinoar în aer liber şi o scenă cu figurine care reconstituie naşterea Domnului. Bradul de Crăciun are peste 30 de metri înălţime. Preparatele tradiţionale prezente în Piaţa Constituţiei includ şorici, caltaboş, tobă, cozonaci, dulceţuri, plăcinte, sarmale, cârnaţi, zacuscă şi brânzeturi.

Aveţi la dispoziţie şi vin fiert, suc de mere fierbinte, ciocolată caldă şi evident tării specifice româneşti, precum palincă, horincă sau vişinată. Nu lipsesc produsele de artizanat, precum ornamente de sărbători, jucării, accesorii, ii şi costume populare. Veţi vedea şi blide, bibelouri şi vase ceramice. Pe scenă vor urca grupuri de colindători, dar şi trupe pop rock şi mari artişti solo.

Pe listă se află Voltaj, Phoenix, Andra, Loredana, Paula Seling, Bere Gratis, Viţa de vie, Cargo, Irina Loghin sau Gheorge Turda. De Ziua Naţională va concerta Orchestra Naţională „Valahia” a Primăriei Capitalei. Îmi amintesc că anul trecut a fost extrem de aglomerat, dar rezonabil de bine organizat. Mă şocaseră preţurile foarte mari pentru murături, şorici şi sucul de mere fierbinte.