Un avion Airbus 300 a fost transformat în cafenea/restaurant în Thailanda; Iată cum arată

0
1487

Multora dintre noi ne e dor să zburăm cu avionul şi sunt ţări pe glob în care milioane de oameni evită să zboare din cauza pandemiei. Ei bine acea nostalgie poate fi satisfăcută în Thailanda, unde există o cafenea amenajată într-un avion dezafectat Airbus 300. Vedeţi cum arată mai jos.

Trebuie precizat şi contextul: zborurile comerciale sunt oprite în Thailanda, aşa că populaţia chiar nu are cum să urce într-un avion în alt mod decât prin această cafenea/restaurant. Cei din regiunea Sattahip au transformat în destinaţia numărul 1 pentru relaxare Coffee War 331 Station, un avion retras din uz şi transformat în cafenea. E vorba despre un Airbus 300 operat de Thai Airways şi amenajat cu separeuri, bar şi… multe scaune la geamuri. Până şi scara pe care urci până la cafenea e păstrată de la avionul original.

Poţi sta la clasa întâi şi comanda un frappe sau o tartă cu migdale sau chiar vizita cabina pilotului. Antreprenorul Suttipong Boonloi este cel care a cumpărat avionul la super ofertă, doar 320.000 de dolari. Unii dintre clienţi s-au declarat uimiţi de cât de autentică e senzaţia că eşti în zbor în această cafenea. Ca schimbare faţă de setupul clasic de avion avem mesele amplasate între rândurile de scaune. Există şi un bar special de barista, frigider cu îngheţată şi poţi parcurge tot spaţiul util al avionului. Meniul include preparate tradiţionale thailandeze, precum supe picante şi multe preparate de tip sticky rice cu salată de papaya şi pui la grill. Multe preparate au un sos de peşte special (nam pla), realizat pe bază de peşte fermentat transformat în condiment ce dă un gust sărat şi o aromă specială preparatelor.

Se pare că ideea de a simula un zbor nu e singulară, iar Singapore Airlines pregăteşte şi un „zbor spre nicăieri”. Practic poţi decola, sta în aer 3 ore şi să te bucuri de experienţa zborului, pentru a ateriza apoi pe acelaşi aeroport.

Sursa foto