Una dintre cele mai tari beri din lume este ilegală în 15 state americane; Utopias are un procent de alcool de 28%, iar o sticlă costă 1000 de lei

0
1270
Bere

Berea este una dintre ele mai consumate băuturi alcoolice la nivel mondial, iar astăzi avem fix o știre despre bere. Descoperim că versiunea 2021 a berii Sam Adams Utopias produsă de Boston Beer Co este atât de tare încât este ilegală în 15 state americane, cu un procent de acool de 28%.

Aflăm că Utopias este lansată doar o dată la fiecare 2 ani, fiind recunoscută pentru procesul complicat de maturare și amestecare în butoi. Procesul implică mutarea berii dintr-un butoi în altul pentru a da complexitate. Potrivit fabricii, o parte din lichid a fost maturat în urmă cu aproximativ 3 decenii în butoaie din lemn Bourbon.

După ce mai multe loturi sunt amestecate, sunt maturate într-un total de 86 de butoaie differite. Berea Utopias din 2021 conține o parte din amestecul maturat în butoaiele de vin din stejar Sauternes French. Aflăm că prima bere Utopias a fost lansată în 2002 și că de atunci și până acum s-a experimentat cu maturarea în diverse butoaie și adăugarea de noi arome.

Noua bere va fi disponibilă în magazinele de specialitate, acolo unde legea va permite comercializarea. Va sosi începând din 11 octombrie și este ilegală în statele Albama, Arkansas, Georgia, Idaho, Missouri, Mississippi, Montana, New Hampshire, North Carolina, Oklahoma, Oregon, South Carolina, Utah, Vermont și West Virgina.

Prețul unei sticle de bere Sam Adams Utopias 2021 este de 240 lei ~ 1000 lei.