VeGarten este un eveniment pentru vegani organizat în Craiova pe 1 iulie

0
1057

Nu ştiam că veganismul e aşa popular în Oltenia, dar se pare că este, primind un eveniment dedicat în data de 1 iulie. Are loc sub numele de VeGarten şi este o iniţiativă socială care are rolul de a promova alimentaţia vegană în oraşul Craiova.

Mai are şi rolul de a informa cetăţenii cu privire la stilul de viaţă cumpătat, moral şi adaptat la epoca modernă. Totul se desfăşoară duminică, pe 1 iulie la Curtea Veche Biergarten, ca şi la precedentele ediţii. La eveniment vor fi aduse preparate vegane şi veţi putea afla informaţii despre acest stil de viaţă. Degustările sunt pe bază de donaţii, care nu sunt obligatorii.

Există şi un grup numit Vegan în Craiova care a strâns sute de membri până acum. Acest grup a organizat şi VeGarten-ul din 24 iunie, unde s-a lăsat cu porumb copt, fructe proaspete, salate şi limonadă. Cartofii prăjiţi, zacusca, murăturile, alunele, migdalele, dar şi sosurile, toate se pot înscrie în acest stil de viaţă şi de alimentaţie. Orezul cu legume, salata de vinete, sote-urile de ciiperci şi salata de sfeclă roşie sunt preparate excelente pe lista unul eveniment de gen.

Humusul sau falafelul sunt iarăşi produse vegane apreciate pe care le-aţi putea găsi acolo.

Sursa foto