A treia ediţie Tuşnad Gastro Blues Fest începe pe 10 iunie la Băile Tuşnad

0
545

Pasionaţii de blues şi de mâncare bună, de gulaş la ceaun se vor reuni în weekend-ul viitor la Tuşnad Gastro Blues Fest. Evenimentul ajunge la ediţia cu numărul 3 şi va aduce în faţa publicului atât artişti autohtoni, cât şi din afară.

Festivalul se desfăşoară între 10 şi 12 iunie 2022 la Băile Tuşnad şi va include şi secţiuni de gătit live, în care bucătari vor pregăti specialităţi culinare ale zonei pentru invitaţi. Evenimentul se petrece sub sloganul #EcoFriendlyFestivals şi adună laolaltă multiple evenimente tematice, dedicate promovării destinaţiei ecoturistice Băile Tuşnad, dar şi zonei din jur. Primele două ediţii au avut loc în septembrie 2020 şi iunie 2021, stârnind un interes turiştilor din România, Ungaria şi alte ţări.

Program Gastro Blues Fest:

În cadrul festivalului va concerta chitaristul britanic Marcus Bonfanti, care l-a înlocuit pe Joe Gooch din 2014 în trupa Ten Years After. Va mai cânta şi trupa britanică Dr. Feelgood, care are 50 de ani de carieră, dar şi Gisele Jackson, o voce de excepţie din cultura afro-americană. Jumping Matt vine direct din Ungaria penru un show special cu trupa sa. Cât despre mâncare, Papa la Şoni se mută la Băile Tuşnad, cu faimoasele sale ceaune şi va găti 3 zile pentru pofticioşi.

Veţi putea savura gulaş, kurtoskalacs, langoşi, dar şi alte preparate precum paste, frigărui, ciolan, dar şi ciocolată artizanală. Stinse cu bere şi vin, palincă, limonadă şi socată. Pe 11 şi 12 iunie vor avea loc câte două sesiuni de gastronomie cu degustare de vin, dar şi degustare de bere. Ele au loc între 12:30 şi 14:00 şi 15:00 şi 16:30. Acolo veţi putea asista la preparate prezentate de maeştrii bucătari, dar şi sortimente de vine şi bere potrivite fiecărui preparat.

Va avea loc şi o expoziţie de fotografie cu imagini din ediţiile anterioare, dar şi o serie de workshop-uri tematice, pentru pasionaţii de blues. Accesul la workshop-uri e gratuit. La Tuşnad Gastro Blues Fest un abonament pe 3 zile costă 258 lei, iar un bilet de o zi este 125 lei. Găsiţi bilete aici şi detalii despre eveniment aici.