Whisky Fest 2017 aduce în Capitală cele mai fine whisky-uri de pe glob

0
1752

La finalul acestei săptămâni şi-a deschis porţile Whisky Fest 2017, întrunirea cunoscătorilor de whisky şi pasionaţilor de băuturi etilice de calitate. Inaugurarea a avut loc pe 17 noiembrie la ora 17:00, la Casa Presei, Sala de Marmură, iar evenimentul se desfăşoară şi pe 18 şi 19 noiembrie.

Sâmbătă, 18 noiembrie evenimentul ţine până la ora 00:00, iar duminică până la 22:00, cu pornire de la ora 14:00. Accesul este limitat la cel mult 1000 de persoane în acelaşi timp, iar pe agenda s-au aflat şi vorbitori din industrie, precum Ewan Henderson, Global Brand Ambassador Lost Distillery sau Robert Marshall, Premium Spirits Ambassador The Macallan. Etichetele degustate au fost The Macallan Amber, The Macallan Rare Cask şi The Macallan Sienna.

Acesta a fost primul festival din România dedicat băutorilor de whisky şi băuturi fine în general, inaugurat în 2016 şi ajuns acum la a doua ediţie. Peste 150 de etichete de whisky sunt etalate într-o singură incintă, cu o mare varietate de arome şi gusturi. 4 noi importatori participă în acest an faţă de anul trecut. Completând spirtoasele fine de la show, vor exista şi produse alimentare gourmet sau ciocolată artizanală.

Organizatorul evenimentului este The Whisky Club, împreună cu Mixtopia Live Pro Events, cea mai activă comunitate de iubitori de whisky din România. Anul trecut evenimentul a reunit 2000 de participanţi.

Se pot degusta şi Auchnagie, Stratheden, Gerston şi Towiemore. Dintre speakerii locali îl amintim pe Tudor Balteanu, pentru Jura Whisky, urmat de o degustare pentru Jura Origin 10 YO, Jura Superstition, Jura Prophecy, Jura Diurachs’ Own 16 YO. Vânzarea de băuturi şi mâncare se face la acest festival pe bază de jetoane, iar biletele costă 39 de lei pe zi, indiferent de ziua participării.

Un bilet va aduce şi un pahar special Glencairn, dedicat evenimentului, pe care îl veţi primi cadou pentru a degusta soiurile selecte de whisky expuse. Pentru oricare a doua vizită accesul costă doar 20 de lei. Dacă optaţi pentru abonamentul de 3 zile atunci preţul este de 70 de lei. Atenţie la ţinuta smart casual indicată de organizatori.

Aici este lista completă de mărci de whisky.