Festivalul concurs D’ale Porcului începe pe 24 noiembrie la ERA Shopping Park Oradea

3
1922

Luna viitoare se lasă cu Ignat şi pomana porcului, dar unii se grăbesc şi au deja evenimente dedicate cărnii de porc. Ediţia a cincea de festival concurs D’ale Porcului începe pe 24 noiembrie în parcarea ERA Shopping Park din Oradea şi avem detalii mai jos.

Concursul include participanţi din Bihor, Satu Mare, dar şi din Ungaria. Ţinta din 2018 este de a doborâ recordul de „cel mai lung caltaboş din lume”. Echipele înscrise în acest an provin din Oşorhei, Boianu Mare, Sânmartin, Pomezeu, Dobreşti, Borş, Vadu Crişului şi Diosig, dar şi multe alte zone. Publicul va putea degusta preparatele înscrise în competiţie, folosind tichete furnizate de organizatori.

Se pun la bătaie toroş, cârnaţi, caltaboşi, jumări şi alte produse preparate pe bază de carne de porc. În juriu se află Ştefan Bercea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism, dar şi Bogdan Vandici, câştigătorul sezonului 5 al emisiunii „Chefi la cuţite”. Vor mai juriza şi Dan-Teodor Gavruta (bucătar-şef la Lotus Therm Băile Felix) şi Silviu Zetea (proprietarul brandului Zetea de Transilvania).

Categoriile anunţate pentru concurs sunt următoarele:

  • Cea mai bună palincă
  • Cel mai bun cârnat
  • Cel mai bun caltaboş
  • Cel mai bun toroş
  • Cel mai bun produs special

Vor exista şi premii principale şi de popularitate. La standurile micilor producători locali veţi putea degusta şi cumpăra mezeluri, brânzeturi, zacuscă, dulceaţă, sirop, produse artizanale, sculpturi şi împletituri. Momentul de senzaţie va fi totuşi pregătirea unui caltaboş de 200 de metri lungime.

Sursa foto