Cine a câştigat sezonul 10 Chefi la Cuţite

0
1173

Pe 1 decembrie 2022 Antena 1 a difuzat marea finală a emisiunii „Chefi la Cuţite”, sezonul 10. Miercuri, pe 30 noiembrie am aflat numele celor 3 finalişti şi anume Adrian Stroe, din echipa lui Cătălin Scărlătescu, Raluca Todea, din echipa lui Chef Florin Dumitrescu şi Florica Boboi, din echipa lui Sorin Bontea.

Imediat după a început să apară online informaţia că Florica Boboi avea să câştige finala. Se pare că zvonul a fost real, iar concurenta de 37 de ani din Maramureş a fost marea câştigătoare. Ea este de profesie bucătar şi organizator de evenimente la Paris şi locuieşte în Franţa împreună cu familia sa de aproape 8 ani. Marele premiu a fost de 30.000 de euro, iar fiecare concurent a luptat alături de foştii coelgi.

Cei 4 finalişti au putut alege de altfel echipă cu care să gătească în finală. I-am văzut pe toţi concurenţii acestui sezon în platou. Pentru a judeca finala au participat bucătari cunoscuţi (Orlando Zaharia, Roxana Blenche, Anne Ampawan, Chef Stefan Popescu), dar şi apropiaţi ai concurentlor, iar Florica Boboi a început show-ul cu un starter compus din Saint Jacques cu creveţi, homar şi sos aioli. Raluca Todea i-a dat replică cu champignon brune cu hribi sote, în piure de trufe.

Adrian Stroe a oferit un tiradito inedit. Tiradito este un preparat din Peru, unul din peşte crud, tăiat în forma unui sashimi şi amintind de un carpaccio, în sos picant. Reflectă influenţa imigranţilor japonezi asupra culturii peruane. Aduce cu ceviche, dar e altceva. În total au fost gatite 14 farfurii.

În finala s-au gătit şi super deserturi: pavlova cu sos de zmeură, mousse de ciocolată cu jeleu de zmeură cu mentă, cu cremă de ciocolată albă şi o tartă descompusă cu mousse de ciocolată, mousse de ciocolată cu fructul pasiunii, glazurat cu nuci şi migdale.

Sorin Bontea este din nou câştigător al unui sezon, el sărind peste masa juraţilor pentru a îşi îmbrăţişa concurenta la final. Au fost şi momente de tensiune, concurenta Oxi aruncând untul spre un coleg de echipă şi având o izbucnire din cauza presiunii.