Cum a fost de Ziua Independenţei la Hard Rock Cafe: tauri mecanici, cowboy, indieni şi burgeri

3
1928

Pe 4 iulie, de Ziua Independenţei SUA am dat o tură pe la Hard Rock Cafe Bucureşti, pentru că auzisem că era o ocazie specială şi se lăsa cu călărit de tauri mecanici. E drept că ne-a atras şi oferta de 1+1, mai ales că eram fanii burgerilor HRC. Cum a fost evenimentul şi atmosfera aflaţi mai jos.

Sincer îmi făceam griji că va fi foarte aglomerat şi că va trebui să navighez printr-o mare de oameni, dar nu a fost chiar aşa rău. Avantajul de a avea evenimentul organizat în timpul săptămânii… Mesele erau cam 90% ocupate, era plin de americani care veniseră să se simtă ca acasă şi centrul atracţiei era taurul mecanic.

O tradiţie împământenită a cowboy-ilor din State, acest taur îţi testează echilibrul, concentrarea şi aderenţa, imitând taurii reali pe care îi călăresc americanii, cowboyii mai bine zis.

S-au înscris în jur de 30 de persoane la concursul de călărit taurul, inclusiv domnişoare şi a câştigat cel care a rezistat cel mai mult în şa. Temerarul câştigător a stat 1 minut şi 11 secunde în cârca maşinăriei, controlată de la distanţă. Zvâcnirile sale erau aleatorii, deci a contat puţin şi norocul persoanei respective, zic eu. Fiind o zi super ocupată, am înţeles de ce a durat multicel până au venit burgerii, vreo 30, dacă nu chiar 40 de minute.

Cocktailurile pe bază de grenadine şi rom au venit imediat şi chiar dacă păreau mai degrabă insulare, cubaneze te ameţeau dacă erai pe stomacul gol şi sensibil la căldură. Apropo, rom de calitate la Hard Rock Cafe. Thumbs up pentru asta. Vorbesc aici despre cocktailul Hurricane, cu 7% alcool, cantitate de 290 ml şi preţ de 29 de lei. Combină suc de portocală, mango şi ananas cu rom, Disaronno Amareto şi Monin Grenadine, toate cu o genială cireaşă Maraschino peste. Răcoritor şi ameţitor.

Cât despre burgeri, ştiam că genul acesta de hamburger nu e în meniu de obicei, faimosul Red, White and Blue, aşa că am zis să profit.

Gustul a rămas neschimbat de la prima oară când am gustat aşa ceva acum aproximativ un deceniu când intrase la noi în ţară Hard Rock Cafe. M-a intrigat faptul că am avut cartofi acoperiţi cu bucăţi mari de parmezan, ceva ce Hard Rock Cafe nu prea face şi am apreciat că au adăugat un plus de savoare cartofilor.

Pe muzică de Springsteen, Elvis, Bob Dylan am înfulecat o combinaţie de carne de vită bine făcută, inele de ceapă şi brânză cu mucegai, toate cu o frunză discretă de salată şi o chiflă rumenă, dar totuşi destul de moale. Un sos uşor dulceag se afla de asemenea în combinaţie. Îmbinarea ingredientelor m-a făcut să regret că Red, White and Blue nu mai este permanent în meniul HRC, ceea ce e mare păcat.

Ingredientul secret e sosul picant Buffalo, care atunci când se combină cu brânza cu mucegai şi carnea suculentă şi de calitate dă naştere unei plăceri papilare nebănuite. Burgerul a fost mai săţios decât te-ai aştepta pentru dimensiunea sa, iar împreună cu porţia generoasă de cartofi m-a îndestulat încât să dau skip la o îngheţată clasică Sundae, deşi tare aş fi dorit să o încerc, pentru că arăta genial la cei de la mesele de lângă.

Vreau să mai scriu puţin despre atmosferă, pentru că e importantă. Am fost la Hard Rock Cafe pentru a mă scufunda în America, a mă clăti în Mississippi, a mă bălăci în „Born in the USA” şi „Land of the Free”. Deşi am apreciat taurul mecanic şi playlistul, simt că se putea plusa şi mai mult la atmosferă. Practic singurele decoruri care te anunţau că e 4 iulie erau câteva ştergare cu simboluri americane şi chelnerii îmbrăcaţi în cowboy sau indieni.

Sincer aş fi evitat tema indienilor, care au cam fost exterminaţi în SUA şi aş fi mers doar pe cowboy. Zic că se putea face abuz mai mare de steaguri şi însemne americane şi aş fi mizat pe simboluri ca Mount Rushmore, chelneri îmbrăcaţi ca preşedinţii SUA: Abraham Lincoln cu joben şi barbă, George Washington şi o mare perucă albă, poate şi un Nixon cu nasul şi fălcile trademark. De ce nu şi un imitator Elvis chiar?

Nu mă înţelegeţi greşit, dacă era plin tot localul de americanism cum e plin La Plăcinte de poporanism era „too much”. Dar am simţit că acum a fost too little. Americanii sunt cunoscuţi pentru „Go big or go home”. Cert e că am avut ocazia să văd un taur mecanic prima oară în viaţa mea, în vreme ce savuram un burger de top 3 în Bucureşti şi cred că top 3 şi în ţară şi am degustat cel mai bun cocktail cu rom din 2018.

Un 4th of July reuşit şi acesta a fost un soi de început al serilor tematice, pentru că de atunci Hard Rock Cafe Bucureşti face câte ceva specială săptămânal. Ba o seară cubaneză, ba una de grătar, ba una cu fructe de mare, ba una cu îngheţată. O parte din mine a fost dezamăgită rău că nu am avut şi o seară franţuzească pe 14 iulie, dar c’est la vie.