Degustăm Bubble Waff’: gofrele multicolore care te fac să vezi luminiţe

0
19082

Există gofre de la Mega Image şi există Waffles de la cofetăriile specializate pe astfel de preparate. Chiar noi am încercat nişte waffles foarte bune la finalul anului trecut de la Famous Waffles, dar acum am trecut la nivelul următor cu Bubble Waff’. Tentaţia e mare să le zici „Bubble Waffles”, dar e doar un Waff, fără „les”, care probabil a rămas în aer, între îmbucături hulpave din cocă caldă. Am degustat, savurat şi aflaţi mai jos ce şi cum.

În Promenada Mall la etajul 2 se află un „stand”, pentru că nu poţi să îi zici restaurant, unde îţi poţi adăpa pofta de dulce. Nu am văzut în viaţa mea atâtea culori la un loc şi un decor atât de ciocolătos. Cineva a construit un băruleţ practic şi l-a stropit cu cele mai colorate acuarele cu care un copil de grădiniţă s-ar mânji pe faţă. Îmi place decorul multicolor din zona superioară, ca un fel de linguriţe aranjate precum clapele de pian.

Pe un spaţiu de vreo 3 metri pătraţi 2 băieţi super veseli operează aparatele de făcut gofre şi au o tonă de surprize printre ingrediente.

Ambianţa şi servirea

Orice lucru cât de mic e amplificat aici. Avem borcane cu Nutella în piramidă, poze cu food porn cu cele mai reuşite gofre, borcane mânjite cu ciocolată cu ingrediente precum Toblerone, Kitkat, ciocolată neagră, usturoi (glumesc). E şi un borcan cu bacşiş pe acolo şi faptul că e plin spune multe. Cei doi băieţi sunt foarte veseli şi au glumit la fiecare interacţiune a mea cu ei, fiind super dezinhibaţi.

Nu ai cum să nu fii glumeţ când lucrezi cu găleţi de Nutella. Asamblarea unei Bubble Waffle se face pe un cilindru special pe 3 picioare metalice. Gofra are extra bule aerate astfel încât ingredientele să adere mai bine, dar despre asta mai încolo. Băieţii sunt poziţionaţi strategic, fix lângă scara rulantă şi fix înainte să ieşi la zona deschisă, de concerte şi filme de pe Promenada Mall.

Sunt un pic în drum aş zice şi nu prea e comod să stai pe scaunele glossy de la „bar”, aşa că recomand să luaţi la pachet, să mâncaţi acasă, la food court sau pe terasă. Posibil să daţi pe voi dacă vă fac băieţii să râdeţi prea mult.

Mâncarea

Procesul e mult mai complex decât la alte „Waffle houses”. Aici chiar se asamblează ceva. Gofrele nu mai sunt chestiile alea circulare îndoite în două, cu pătrăţele matematice pe ele şi acoperite cu Nutella. Zona de fiţe în care se află Bubble Waff şi exclusivitatea preparatelor duc şi la preţul destul de piperat, de 24 de lei per waffle, faţă de cei 12-14 lei plătiţi la Famous Waffles.

Nu critic totuşi preţul pentru că aici primeşti o cantitate impresionantă de deserturi cuplate cu gofra. După cum spuneam, nici nu e o gofră clasică, e undeva între moale şi tare, servită la cornet şi destul de rigidă încât să nu cadă pe jos când o „sufleci” din acel cornet. Abia târziu m-am prins că poţi decoji cornetul să accesezi mai bine moliciune senzuală a gofrei.

Ce poţi pune deasupra? Ce nu poţi pune deasupra!?

Jumătate din întrebările băieţilor care pregăteau bunătăţile au zburat fix deasupra capului meu. Vrei aia, aia, aia, aia, aia şi aia, sau aia? Poţi lua o waffle predefinită, sau o poţi crea pe a ta. Dacă alegi această variantă, selecţia e cam ca la Subway. Întâi alegi baza, originală sau ciocolată, apoi conţinutul, cu variante ca banane, căpşuni, kiwi, fructe de pădure, Kinder Bueno, Toblerone, KitKat, Oreo sau Raffaelo.

Peste toate acestea vine toppingul de bază, adică Nutella, unt de arahide şi caramel. Şi nu e gata! Puteţi adăuga frişcă, decoraţiuni (Sprinkles) şi stixuri Finetti. Am uitat să vă zic că oamenii au şi îngheţată… E ceva de gen „hai să luăm toate deserturile din lume şi să le punem peste o gofră”. În faţa atâtor alegeri, am cumpărat un Strawberry Tornado şi un Dark Delice.

Indiferent de aceste nume, puteţi adăuga ulterior extra-urile dorite, fără probleme, fără regrete. Tornada de căpşuni a fost super light, ca o plimbare în parc vara după o ploaie de dimineaţă, cu fiecare fir de iarbă ud. Nutella făcea totul să se lege bine, aveam şi ceva frişcă cu căpşuni pentru o mică aluzie de senzualitate şi sprinkles să fie totul mai frumos.

Gofra Dark Delice era o explozie glicemică delicioasă. Muşcai timid din gofra caldă să nu te murdăreşti, apoi dădeai de gustul de Nutella caldă, apoi de îngheţată rece, luai băţul de Finetti, un gust total diferit de restul, venea şi Oreo cu textura de crănţănit şi când credeai că eşti gata îţi aminteai că ai caramel pe acolo.

Eşti ca Alladin în camera comorilor, ca Hugh Heffner în dormitor cu 10 Playmates, nu ştii cu ce să începi şi ajungi să începi cu de toate. Să îi fie iertat persoanei care se va mânji la gură şi va arăta super confuză când abuzează acest preparat. Recomand să mâncaţi cu răbdare şi grijă aşa ceva pentru că riscaţi să vă murdăriţi serios pe haine, faţă, să murdăriţi toată lumea din jur, un atentat cu dulciuri.

Miracolul este că nu îţi cade nimic pe jos, pentru că acest con este gândit cu cap. Mai are rost să vă spun că e cea mai bună gofră savurată de mine?

Concluzie

Secretul Bubble Waff este că fiecare Waffle este realizată din 30 de bule şi are la interior umplutura cea dulce şi variată. Reţeta secretă are la bază ingrediente naturale, aşa ni se promite pe site-ul oficial. Experienţa a fost perfectă, singurul minus fiind faptul că nu prea ai loc să stai să savurezi preparatul acolo, mai ales că e practic „sex culinar în public” şi te poţi ruşina în fata creatorilor „partenerei/partenerului” tău.

Combinaţiile de ingrediente sunt super variate, deci fiecare experienţă la Bubble Waff va fi una nouă. Ştiu că sună ciudat, dar în ciuda faptului că am avut multe ingrediente care ţi-ar mulţumi pasiunea de dulce şi singure, nu am simţit vreo exagerare, greaţă, nu mi-a picat greu gofra şi nu am simţit că am mâncat prea multe dulciuri deodată. Şi zic asta având experienţa Crăciunului, când se mănâncă dulciuri la greu şi te simţi rău după.

Bubble Waff oferă o experienţă perfectă, imposibil zic eu de egalat pe plan local.

Preţuri şi localizare

Îi găsiţi la Promenada Mall, pe Calea Floreasca Nr 246 la etajul 2, de la ora 10:00 la ora 22:00.

Preţuri: 24 lei orice gofră