Festivalul Mediteranean începe la Bistriţa pe 16 noiembrie, cu fructe de mare în prim plan

0
228

La final de toamnă nu putem decât să visăm la o vacanţă în Mediterana. O evocăm prin intermediul celui mai nou festival pe bază de fructe de mare, organizat la Bistriţa între 16 şi 18 noiembrie. Evenimentul durează 3 zile şi reuneşte atât preparate din peşte, cât şi dulciuri turceşti.

Centrul istoric al Bistriţei va găzdui acest eveniment, în zona Pietonal Liviu Rebreanu. Se desfăşoară între 16 şi 18 noiembrie, între orele 12:00 şi 22:00. Faţă de ultimele evenimente numite Festivalul Fructelor de Mare, aici nu mai apare doar Taverna Racilor, ci şi câţiva rivali ai săi. Le Oac Oac Bistro, The Street Food Lobster, Caravana Racilor, Paella Espana şi Delicii Turceşti şi-au confirmat prezenţa.

În meniu vor fi calamari, caracatiţă, scoici, creveţi, midii, rapane, homari, dar şi paella cu o varietate de arome. Există şi hamsii şi doradă, dar şi multe alte specialităţi de peşti. La desert veţi putea savura delicatese turceşti, plăcinte şuberec, sarailie, rahat turcesc, baclavale şi multe altele. Şi gogoşile greceşti vor avea un stand dedicat.

Revenind la preparatele piscicole, veţi putea încerca şi pui de baltă, iar preţurile ar trebui să graviteze în jurul a 30 de lei pentru rapane şi 25 de lei pentru doradă la grătar. Nu avem detalii despre participanţii muzicali la eveniment, dar revenim cu informaţii când le aflăm.