Francezii au început să producă bere albastră folosind o specie de alge

0
651

Dacă irlandezii ne-au obişnuit cu berea verde cu ocazia lui Saint Patrick, ei bine francezii vor să îşi lase propria amprentă asupra berii. Berarii francezi au început să folosească o specie de alge pentru a face berea albastră. Personal aştept să văd aşa ceva când ia naţionala Franţei vreun EURO sau Cupă Mondială la fotbal.

Berea nouă se numeşte „Line” şi este realizată cu ajutorul unui pigment natural albastru. Este rezultatul unei colaborări între o companie care vrea să promoveze algele ca „superfood” şi o berărie artizanală franceză. Hoppy Urban Brew a creat Line, berea albastră, care deja se vinde bine. Publicul o cumpără din curiozitate în prima fază şi apoi apreciază şi gustul său.

Secretul? Spirulina, pe care apropo o găsiţi şi în iaurturile de la FruFru pe care mai nou le luăm şi de la Starbucks. Spirulina este crescută în bazinele companiei Etika Spirulina din nordul Franţei. 1500 de sticle de Line au fost vândute în ultimele 3 luni din 2021, iar berăria creşte producţia pentru a face faţă cererii. Spirulina are în componenţa sa ficocianină, pigmentul care dă nuanţa albastră.

Berea are gust specific de hamei, o aromă light şi note fructate. Algele nu se simt deloc, ci doar dau nuanţa albastră. Albastrul e unul „diluat”, nu e cel intens al lui Pepsi Blue sau cel aprins al spirtului şi apei de gură. E mai degrabă „cerneală cu apă”, dacă ar fi să descriu culoarea.

Sursa foto