Sphera Group, administratorul restaurantelor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell din România a anunţat ieri, pe 28 decembrie că va exista un sistem de stimulare a creşterii acestor francize. Astfel, francizorul YUM! şi California Fresh Flavors SRL, filiala grupului care deţine drepturile de franciza pentru Taco Bell au bătut palma.
În urma negocierilor s-a decis că pe viitor California Fresh Flavors SRL va primi stimulente finnanciare în următorul an în funcţie de numărul de restaurante noi Taco Bell care se deschid. Pentru orice depăşire a numărului de 5 restaurante noi, CFF va avea stimulente financiare suplimentare. Acordul este unul confidenţial şi nu putem afla despre ce sume e vorba. Planul iniţial de dezvoltare a reţelei acoperea doar perioada 2017-2019, aşa cum a fost convenit între YUM! şi CFF. Aceştia din urmă nu mai aveau obligaţia de a deschide noi restaurante în 2020 şi perioadă grea aferentă acestui an a afectat planurile de expansiune.
Totuşi CFF a continuat dezvoltarea reţelei Taco Bell în România, conform raportului de la bursă. Există acum şi o renegociere pentru dezvoltarea reţelei de restaurante pentru American Restaurant System SA, operatorul Pizza Hut şi Pizza Hut Delivery în România.
Cum a evoluat Taco Bell în 2020? Păi în octombrie a adus Taco Tuesday în România, după ce în mai lansase un Home Taco Bar, pentru a îţi pregăti acasă bunătăţile sale. În ianuarie ajungea la Constanţa, în cadrul centrului comercial Vivo, după ce în decembrie 2019 ajunsese la Braşov. A depăşit deja 10 restaurante în ţara noastră, după debutul din octombrie 2017 de la Băneasa Shopping City. Apoi a venit şi lansarea de la Mega Mall, unde am şi degustat pentru prima oară preparatele sale.