GastroPan 2019 are loc la Arad în martie şi va include un concurs de torturi dietetice

0
1441

GastroPan 2019 este unul dintre cele mai importante evenimente culinare ale anului şi se va desfăşura în luna martie la Arad. Va include o serie de concursuri, inclusiv unul inedit de pregătit torturi, unele dietetice la această ediţie.

Competiţiile culinare se vor desfăşura în cadrul ediţiei XI a Expoziţiei Internaţionale GastroPan. Acesta este cel mai important eveniment din domeniu dedicat panificaţiei, cofetăriei şi HoReCa. Va avea loc între 28 şi 30 martie 2019, la centrul de expoziţii Expo Arad. Participarea la concursuri poate aduce trofee care vor consacra cofetarii, patiserii, restaurante şi brutării din toată ţara.

Cu această ocazie sunt şi sprijiniţi bucătarii şi patiserii cu idei bune şi inspiraţie. Totul începe pe 28 martie, iar balul este deschis de către competiţia cofetarilor. Vom vedea torturi decorate măiastru, prăjituri tradiţionale româneşti, dar şi internaţionale, plus o temă aleasă de juriu. În 2019 Tortul Anului trebuie să fie dietetic, gustos şi creativ.

Va fi şi o secţiune cu creaţii din pastă de zahăr cu tema „Frumuseţea Provence-ului văzută de artistul cofetar”. La secţiunea „Lucrări din ciocolată” participanţii au mână liberă la alegere. Tot la final de martie se mai premiază şi „Pâinea anului 2019”, dar şi platourile reci şi sculpturile în fructe şi legume. Avem aici detalii despre pâinea anului 2018.

Concursul e mult mai amplu decât credeţi şi s-au înscris concurenţi nu doar din România, ci şi din străinătate. Înscrierile se fac până pe 28 februarie pe adresa de email [email protected].