Goût de France debutează pe 21 martie, cu 26 de restaurante din România etalând gastronomia franceză

0
1602

21 martie este o zi specială pentru gastronomia franceză, care este sărbătorită şi onorată prin intermediul evenimentului Goût de France 2019. Ajunge la ediţia a cincea şi se sărbătoreşte în peste 3500 de restaurante de pe glob, din 150 de ţări. 26 dintre ele sunt din România.

Este o sărbătoare a gastronomiei franceze, artei culinare, a ingredientelor de calitate şi a stilului de viaţă franţuzesc. Toate se vor sărbători pe 21 martie seara, printr-o cină specială. Tematica din 2019 este Provence, cu preparate din acea regiune şi tradiţii de acolo în centrul evenimentului. Bucătăria şi vinurile din sudul Franţei primesc o atenţie deosebită.

Meniurile sunt formate din 4 preparate: aperitiv, fel principal, brânzeturi şi desert, plus vinuri franţuzeşti. Pe 21 martie veţi putea degusta bunătăţile provencale la următoarele restaurante din România:

București:

  • Gargantua d’oro – chef Lucian Horotan
  • Le Bistrot Français – chef Sorin Miftode
  • Bistro Matrioska – chef Ştefan Burlacu
  • La Samuelle – chef Sami Corodianu
  • Savart – chef Manuela Paraschivescu
  • Naan Project – chef Marian Piersinaru
  • L’atelier – chef Samuel le Torrielec
  • Frank Bistro & Dessert Bar – chef Adrian Dragoş
  • MÀ – chef Toni Godeanu
  • The Artist restaurant – chef Paul Oppenkamp
  • 18Lounge – chef George Catana
  • Winestone Victoriei 37 – chef Dumitru Buşcă
  • Barbizon Steak House – chef Alexandru Grama
  • Restaurant Ibis Palatul Parlamentului – chef Marian Manta
  • L’Estaminet – chef Dana Biscoveanu
  • Winestone – chef Mona Vasile
  • Library – chef Ionela Constantin

Cluj-Napoca:

  • Atelier de Cuisine – chef Vincent Lointier
  • Bujole – chef Norbert Szabou

Timișoara:

  • Caruso – chef Mio Resande
  • Grill to chill – chef Daniel Grosu

Oradea : MEATic – chef Adrian Hădean

Sibiu : La Table – chef Adrian Opriş

Constanța: Restaurant Ibis Constantă – Ismail Chiptur

Târgu Mureș: Privo – chef Raul Kiss

Valea Doftanei: Atra Doftana – chef Alexandru Dumitru

Pe lângă aceste evenimente au loc şi degustări de vinuri şi brânzeturi la barul Corks din Bucureşti. Vă recomand să faceţi o rezervare la aceste locaţii, pentru că se vor epuiza locurile imediat. Ediţia din 2019 este axată pe dezvoltarea sustenabilă şi promovează gastronomia responsabilă, protecţia mediului şi reducerea utilizării plasticului.

Inspiraţia vine de la Auguste Escoffier, care a început în 1912 „Dineurile lui Epicur”, cu acelaşi meniu, aceeaşi zi şi mai multe oraşe de pe glob. Ca exemplu de preparate pe care le puteţi degusta, iată meniul de la La Samuelle, publicat pe News.ro:

  • Fel 1:
    Bouchee a la reine
    Tomato And goat’s cheese tarts
  • Fel 2:
    Herb crusted of lamb
    Veau violon daube provencale
  • Fel 3:
    Camembert / brie / roqfort
  • Fel 4:
    Crem brulee
    Claufotis raspberry
  • Vin:
    1840 Chateau du Rouet / Cotes de provence

Preţ: 160 lei/ persoană