James May de la Top Gear va avea o emisiune de gătit pe Amazon Prime, „Oh Cook”

0
1311

Ştiţi probabil deja că mai toţi prezentatorii emisunii „Top Gear” mai aveau şi alte ocupaţii sau emisiuni pe care le prezentau. Asta fie că e vorba de proiecte turistice sau experimente de fizică cu Richard Hammond sau mai nou o emisiune de gătit cu James May. Acesta pregăteşte un cooking show pe Amazon, sub numele de „Oh Cook”.

Emisiunea va debuta pe Amazon Prime Video, iar May va găti alături de ajutorul său, Nikki. May a recunoscut încă din start că nu se pricepe la gătit. Practic vrea să ne arate în faţa camerelor cum învaţă să gătească şi în acelaşi timp să ne înveţe şi pe noi. El insistă că acei faimoşi „celebrity chefs” nu ştiu de fapt să gătească şi că de fapt oamenii din culise ca Nikki se ocupă de tot. Amazon Prime Video UK a transmis mesajul că „nu ai nevoie să fii un bucătar genial pentru a face mâncare delicioasă”.

Show-ul culinar va aborda reţete din Orientul Îndepărtat, Mediterana şi chiar din pubul local al lui James. Odată cu seria debutează şi prima carte de reţete a lui May, „Oh Cook: 60 Easy Recipes That Any Idiot Can Make. Cunoscut pentru „Top Gear” şi mai nou pentru „The Grand Tour”, dar şi „Our Man în Japan”, James vrea să descopere misterele gătitului. Vrea să ne arate cum faci oul poşat perfect, cum iese o tartă cu mere cât mai fragedă şi care e secretul unei fripturi ideale.

James face toate activităţile în bucătăria proprie, recreând preparate din călătoriile sale, dar şi redescoperind bunătăţi din copilărie. May a mai apărut în emisiunea „The F Word” alături de Gordon Ramsay, pregătind o plăcintă cu peşte, iar apoi a plecat într-un road trip prin Franţa şi California cu expertul în vin Oz Clarke. Astfel a rezultat show-ul „Oz and James’ Big Wine Adventure”. E clar că nu e prima sa incursiune culinară, doar că de obicei se află la masă şi nu în bucătărie.