Lanţul de restaurante Spartan se extinde în Bulgaria

1
2231

Lanţul de restaurante Spartan a anunţat extinderea în afara României, urmând să ajungă în Bulgaria pentru început. Prima unitate de acolo se va deschide în urma unei investiţii de 125.000 de euro.

Antreprenorul Ştefan Mandachi a precizat că a alocat 700.000 de euro pentru 2019 doar pentru extinderea businessului. Vor fi deschise noi restaurante în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Sibiu. În general pentru a deschide un loc de gen ai nevoie cam de 125.000 de euro. Deşi este o afacere relativ tânără, Spartan este prolifică, având 43 de restaurante fixe şi unul mobil. Se afla în toate marile oraşe din ţară.

În ultimul an Spartan s-a extins, prin inaugurarea unei locaţii în Oradea, care s-a lăsat şi cu un concurs cu telefon Samsung Galaxy S9 ca premiu. În vara anului trecut acelaşi lanţ fast food ajungea în Timişoara, deschis în regim de franciză de fotbalistul Remus Cosovanu. Aşa cum indică şi numele, Spartan este un restaurant cu specific grecesc. E pe bază de pită, souvlaki, carne la rotisor, preparate la lipie şi sandvişuri. Tzatziki se poate adăuga la preparate şi avem şi pită în loc de lipie, ba chiar unele crocante folosite la gyros clasic, Cheese Gyros şi Leonidas Pita.

Povestea Spartan începea în 2012 la Suceava la Iulius Mall şi a cunoscut o viralizare odată cu campania #şieu. Pe anul 2018 compania a raportat venituri de 11.4 milioane de euro, în creştere cu 20% faţă de 2017. Spartan a finanţat şi echipele de fotbal Foresta Suceava, Poli Timişoara şi UTA Arad.