MasterChef revine la PRO TV din toamnă; Iată noii juraţi!

1
1882

MasterChef revine la PRO TV din această toamnă, iar astăzi am aflat şi ce componenţă va avea juriul. Divertismentul culinar luase o pauză la trustul PRO, dar revine cu un juriu nou, format din Cosmin Tudoran, Chef Silviu Chelaru şi Chef Joseph Hadad. Avem detalii despre noul sezon de show gastronomic mai jos.

Pe Chef Joseph Hadad îl văzusem în multiple rânduri la emisiunile culinare de la Antena 1, precum Top Chef, dar şi invitat la diferite emisiuni de divertisment. Chef Joseph Haad a început bucătăria în anul 1975, de la vârsta de 15 ani. Pe atunci era elev într-o şcoală cu acest profil în Israel. Tot în această ţară a fost Executive Chef la King David, acolo unde au luat masa George Bush, Bill Clinton, Gorbaciov, Madonna sau Michael Jackson.

Respectatul bucătar se află în România din 1996, trecând pe la Casa Vernescu şi abordând bucătăria franţuzească clasică. A fost în juriul Top Chef la Antena 1 o perioadă, iar acum îl găsim la Caju by Joseph Hadad.

Acest chef are în portofoliu peste 2000 de reţete sofisticate şi a creat meniuri pentru preşedinţi de state, precum Bill Clinton, sau artişti ca Madonna.

În juriul cel nou se mai află şi Chef Silviu Chelaru, care e pasionat de gătit de când era mic. A participat la show-uri culinare şi apoi a plecat în Anglia, unde a lucrat în domeniul gastronomic, gătind într-un restaurant cu o stea Michelin.

Are şi un proiect local, un restaurant cunoscut şi apreciat din Cluj-Napoca, pe care îl vede că pe propriul copil. Numele locaţiei este Manger, iar acesta este un proiect de suflet pentru Silviu, care este şi proprietar şi bucătar. În meniu se află supe cremă, pui cu ciuperci şi zucchini, steak-uri, dorada, piept de raţă şi sfere de ciocolată cu mousse. Publicul a apreciat selecţia de vinuri, conform recenziilor de pe Tripadvisor.

Cosmin Tudoran completează trio-ul. Îl ştim ca artist din formaţia Casa Locco şi l-am văzut prezentând şi noul meniu de burgeri de la Hard Rock Cafe Bucharest luna trecută. În ultimii ani şi-a definitivat studiile oenologice şi poate fi considerat un expert în vin, fiind deja jurat în competiţii internaţionale şi naţionale de vin. Se descurcă şi cu pairing-ul dintre preparatele culinare şi vinuri şi fiind un gurmand autentic, a mâncat în restaurante premiate din toată lumea. El aduce o nouă perspectivă showului de la PRO TV.

Încă nu avem dată de lansare a emisiunii, dar bănuiesc că va intra în grila de toamnă din preajma începutului de septembrie, perioada Back to School. Nu m-ar mira să vedem emisiunea lunea sau marţi, la aceeaşi oră cu un sezon nou Chefi la Cuţite. Ultima ediţie MasterChef a fost în 2017, când juriul era alcătuit din Samuel Le Torriellec, Răzvan Exarhu şi Liviu Popescu.

Înainte de acest format fuseseră în juriu Chef Patrizia Paglieri, Chef Adrian Hadean şi Chef Florin Scripca aka Foa.