O pungă de cartofi prăjiţi McDonald’s din 1959 a fost găsită în peretele unei case renovate

0
975

În vreme ce rămânem etern fascinaţi de povestea cu hamburgerul de la McDonald’s lăsat pe un raft luni sau ani şi rezistând ca în prima zi, cel puţin la nivel estetic, azi am aflat că un preparat de la McDonald’s a fost găsit după 63 de ani.

Un cuplu din statul american Illinois a găsit în peretele casei pe care o renovau o pungă de cartofi prăjiţi de la McDonald’s. Descoperirea a fost făcută la jumătatea lunii aprilie, când Rob şi Gracie Jones lucrau la renovarea casei. Punga de la McDonald’s data din 1959 şi cumva fusese integrată în peretele din baia acelei case. Înăuntru era şi o porţie de cartofi pe jumătate mâncată. Ei deveniseră deja maro, dar e şocant că au rezistat atâţia ani fără să să se transforme… în praf.

Cei doi afirmă că „relicva” nu avea un miros neplăcut şi nici mucegai. Logo-ul de pe punga de McDonald’s e cel folosit de companie între anii 1955 şi 1961. Evident se discută deja despre a scoate la licitaţie acea pungă şi cartofii, fiind o veritabilă piesă din istoria McDonald’s. Ce e şocant la cartofii aceştia e faptul că ei nu sunt fărâmicioşi şi că s-au conservat excelent. Aş pune asta pe seama unei clime uscate, a abundenţei de sare, care i-a conservat, poate şi faptul că au fost înconjuraţi de var şi materiale de construcţie.

Aş fi curios de o analiză chimică a acestor cartofi, dacă s-ar găsi un laborator să facă asta.

Sursa foto