Oradea va avea Academie Gastronomică din această lună

0
1307

Bihorul se pregăteşte de un upgrade culinar, urmând să aibă o „Academie Gastronomică” începând cu această lună. Noul proiect va fi lansat pe 19 septembrie la complexul President din Băile Felix. Organizatorii festivalului „D’Ale Porcului” vor porni „Good Chefs Oradea”.

Sub numele de Good Chefs Oradea debutează o academie gastronomică, în cadrul căreia bihorenii pasionaţi de gătit, dar şi cei mici vor putea învăţa arta culinară. Se vor oferi cursuri de formare şi certificare, recunoscute la nivelul Uniunii Europene, pe specializări ca bucătar, cofetar-patiser şi multe altele. În plus, academia va evalua şi competenţele persoanelor care lucrează deja în domeniu.

Good Chefs Academy include şi masterclass-uri, pentru amatori şi profesionişti şi va aduce în încinta sa Chefi, specialişti şi nume mari din HoReCa, nutriţie, alimentaţie şi gătit. Producătorii şi distribuitorii locali de servicii gastro/culinare vor susţine acest proiect. Evenimentul de lansare de pe 19 septembrie îi va reuni şi pe reprezentanţii hotelurilor, restaurantelor bihorene şi producătorii locali de produse tradiţionale.

Unul dintre scopurile acestui proiect este promovarea micilor producători bihoreni de alimente, dar şi un boost dar turismului bihorean. 300 de participanţi sunt aşteptaţi şi vor avea loc prezentări de produse şi servicii gastronomice şi asociate, degustări, live cooking, dar şi prezentări de modă chiar. În meniu se vor afla mezeluri, brânzeturi locale, dar şi produse de bufet cald, precum ceafa de porc la grătar şi cuptor, pulpe de pui la grătar, frigărui şi viţel la proţap.

Vor fi şi mititei, open bar, coktailuri, o zonă cu deserturi şi cafele.

Sursa foto