Pepsi va lansa Pepsi Cafe, o băutură pe bază de cafea în 2020

1
1874

După ce Coca-Cola a lansat variante ale băuturii sale celebre cu cafea şi energizant, acum şi Pepsi îi răspunde cu aceeaşi monedă. Din 2020 se va lansa Pepsi Cafe, o băutură cu cafea şi cola, care ajunge în magazine în aprilie.

În prima fază va fi o ediţie limitată de produs, dar dacă publicul răspunde bine, atunci va ajunge în mainstream. Băutura va avea de două ori mai multă cofeină decât un Pepsi standard. Ca un aspect inedit, Coca-Cola a lansat varianta sa de băutură cu cafea doar internaţional, nu şi în SUA. Pepsi Cafe va sosi în 2 variante de aromă: original şi vanilla. Lansarea acestor variante de băutură carbogazoasă cu cafea încearcă să dea un nou suflu de viaţă industriei sucurilor carbogazoase.

Ele sunt în scădere în SUA de câţiva ani, dar cafeaua rămâne extrem de populară. Pepsi şi Coca-Cola nu sunt la prima ispravă de gen. Pepsi lansa în 1996 varianta Pepsi Kona, o băutură pe bază de cafea. În 2004 mai încerca Pepsiccino, o variantă cremoasă de băutură, inspirată de cappuccino. Din acele experimente a rezultat Pepsi Cafe, care are în spate un an şi jumătate de dezvoltare. Coca-Cola încearcă marea cu degetul în 2006, cu Coca-Cola Blak, care dispărea după 2 ani.

În 2017 apărea Coca-Cola Plus Coffee în Australia, iar după un an sosea în Asia şi recent a ajuns şi în Europa. Pepsi promite pentru noua sa băutura acel „kick” de energie specific cafelei combinat cu uşoară aromă de caramel de la Pepsi. Aşteptăm şi energizant Pepsi acum.