Românii dau cel mai mare bacşiş din Europa conform Glovo; Avem cifre pentru 2021

0
615

Glovo ne oferă astăzi nişte statistici cel puţin interesante cu privire la anul 2021 şi mai ales cu privire la bacşişurile date de români la comenzile online. Aflăm spre exemplu că românii sunt clienţii care acordă curierilor cel mai mare bacşiş din Europa.

Media bacşişului acordat în ţara noastră este de 7.6 euro, adică 37 lei, o sumă cel puţin impresionantă. Ca idee, pe locul 2 este Spania, cu 4 euro şi Croaţia, cu 2.9 euro, deci ecartul e impresionant.

Mai aflăm şi că micii şi sarmalele sunt printre cele mai relevante mâncăruri locale, dar cel mai comandat preparat rămâne pizza. Alte mâncăruri foarte des comandate sunt ciorba de burtă, orezul cu lapte, coliva, cozonacul şi iahnia. Pizza este de asemenea cel mai comandat preparat prin Glovo şi la nivel global. România e pe locul 4 în lume în topul celor mai „dulci” ţări, cu eclerul în topul oftelor, iar Bucureştiul e pe locul 6 în top 10 cele mai dulci oraşe. Cei care poftesc deserturi mai mult decât noi sunt clientii din Ucraina, Italia, Spania. Românii au mai comandat des şi burgeri, crispy chicken şi sushi.

Cel mai mare suporter Glovo din România a plasat peste 13.590 de comenzi, în valoare de 47.800 de euro. Ca „fun fact”, prima comandă din România în anul 2021 a fost o şaorma de pui, la ora 8 dimineaţa, iar ultima comandă a fost două pizza. Ziua şi minutul cu cele mai multe comenzi pe plan local a fost 24 decembrie la ora 10:00, când 3114 comenzi au fost livrate.

Până la final de an 2021 Glovo a adăugat pe harta sa 8 ţări şi peste 510 oraşe, ajungând să fie prezent în 25 de ţări şi 1300 de oraşe din întreaga lume. De remarcat şi că anul trecut s-au comandat de 2 ori mai multe cărţi decât în trecut şi că trandafirii şi lalelele au fost printre cele mai cumpărate flori, iar colanţii şi ochelarii de soare au fost accesorii fashion comandate des.

Vă reamintesc şi că Glovo a primit aprobarea de a prelua Foodpanda în România recent.