Semifinalele „Arena Bucătarilor” se desfăşoară în acest weekend în Bucureşti; Iată toate detaliile despre competiţie

1
1389

A venit şi momentul cheie pentru bucătarii calificaţi mai departe în competiţia „Arena Bucătarilor”, ediţia 2018. Azi avem detalii despre acest nivel al competiţiei, care se desfăşoară în Bucureşti pe 19 şi 20 mai.

Are loc la Clubul Fratelli din Bucureşti, iar competiţia este organizată de Selgros Cash & Carry. E vorba despre 4 semifinale regionale: Est, Centru, Vest şi Bucureşti. 32 de chefi aspiranţi sunt calificaţi în această etapă şi se vor întrece pentru marele titlu şi pentru şansa de a concura la nivel internaţional şi a reprezenta România la competiţii gastronomice din Franţa.

Din juriu fac parte maeştri culinari precum Marc Galais, Cezar Munteanu, Liviu Preda, Cornelia Ghişoi, Ciprian Nicolescu şi Nico Lontras, plus Jakob Hausmann. Să vă explicăm şi cum se va desfăşura competiţia: la începutul competiţiei cei înscrişi vor afla un ingredient secret pe care se vor baza preparatele lor. Fie că e vorba despre scoici, cartofi, avocado sau alt ingredient, acela va stârni imaginaţia chefilor.

Din cei 32 semifinalişti doar 8 se vor califica în marea finală Arena Bucătarilor 2018, care are loc în noiembrie. Marele câştigător primeşte un premiu de 10.000 de lei, iar valoarea tuturor premiilor se vede în Regulament aici. Competiţia a ajuns la ediţia a zecea şi are scopul de a scoate în evidenţă chefii cu inspiraţie, originalitate şi măiestrie.

Din 2013 Arena Bucătarilor s-a afiliat la competiţia internaţională Les Chefs en Or, trimiţând acolo câştigătorul de la noi, pentru a concura. În cazul în care sunteţi curioşi, avem aici lista cu semifinaliştii.