Târgul de Crăciun de la Debreţin include o casă din turtă dulce şi un cozonac de 200 de metri

0
4403

Suntem în plin sezon al inaugurării târgurilor de Crăciun, parcă mai devreme ca niciodată. Săptămâna trecută era inaugurat cel de la Sibiu, săptămâna viitoare cel de la Bucureşti. Nici vecinii noştri nu stau mai rău, iar în Ungaria se aprind luminile în acest weekend la Târgul de Crăciun de la Debreţin.

De fapt e vorba despre Târgul de Advent din Debreţin, care are loc în Piaţa Kossuth şi pe strada Piac. Peste 170 de comercianţi şi-au anunţat prezenţa, va fi şi o paradă gigantică şi începând de anul trecut s-a dat drumul şi la o roată uriaşă, plină de lumini. Publicul va fi atras şi de o casă din turtă dulce, dar şi de un cozonac gigantic, de 201 metri lungime.

Lumea va putea degusta vin fiert, wurst, ştrudel şi alte specialităţi în căsuţa adusă din Germania, din Pădurea Neagră. Nu lipsesc nici preparatele de la noi din Ardeal, care primesc o zonă dedicată la eveniment: „Casa Gusturilor Ardeleneşti”. Acolo se vor afla zacuscă, vinete, mici, kurtoş, cârnaţi şi multiple brânzeturi şi mezeluri. Roata gigantică de 33 de metri, Debrecen Eye a fost un hit anul trecut şi va atrage publicul şi în acest an.

A fost mărită acum şi dusă la 45 de metri, oferind o vedere panoramică la 360 de grade a oraşului. Vizitatorii se mai pot distra la un patinoar artificial de 200 de metri pătraţi, iar pe 5 decembrie are loc întâlnirea celor mici cu Moş Crăciun. Cozonacul de 201 metri nu este o coincidenţă, ci este menit pentru a aniversa 201 ani de la înfiinţarea breslei cofetarilor din Debreţin.

Un bilet la roata uriaşă Debrecen Eye costă în jur de 5-6 euro pentru adulţi. Târgul are loc între 24 noiembrie şi 26 decembrie şi sunt agenţii de turism la noi care organizează plecări acolo. Detalii aici.

Sursa foto 1/ 2