Ziua Îndrăgostiţilor în Timişoara: zeci de cupluri au luat cina festivă în tramvaie-restaurant

0
1221

Ziua Îndrăgostiţilor s-a sărbătorit în mod special în Timişoara: 20 de cupluri au luat cina în tramvaie-restaurant pe 14 februarie. Îndrăgostiţii au avut parte de muzică live şi s-au plimbat pe traseul primului tramvai electric din România.

Totul s-a desfăşurat sub numele de „Cină în tramvai”, pentru al patrulea an la rând în urbea de pe Bega. Toate locurile au fost rezervate imediat, iar 20 de cupluri au avut ocazia să cineze astfel. În tramvai sunt 9 mese de câte 2 persoane, dar şi încă două mese de 4 persoane. Două curse au fost organizate în seara zilei de 14 februarie.

Tinerii au putut asculta muzică de pian şi vioară, în vreme ce savurau preparatele restaurantelor. Tramvaiele au fost închiriate de la Societatea de Transport Public Timişoara. Din fericire cei care nu au prins loc acum, o pot face pe 24 februarie, de Dragobete, dar şi de Ziua Femeii, pe 8 martie. Fiecare participant a plătit 200 de lei pentru a lua cina în tramvaiul-restaurant. Cuplurile au avut parte de aperitive, fel principal, desert, apă, răcoritoare, vin roşu sau alb.

Totul a durat 2 ore şi se pare că jumătate din locurile pentru Dragobete sunt rezervate deja. Aşteptăm şi un meniu mai detaliat atunci. Tramvaiul Restaurant a fost inaugurat în iarna lui 2013, fiind folosit un tramvai de epocă, primit donaţie din Germania. Este un model Wegman GT4D, fabricat în 1976, cu bar, chiuvetă, frigidere, ecrane LED, toaletă.