DAbo Doner se extinde: 4 restaurante deschise într-o săptămână

1
2706

DAbo Doner continuă să se extindă în ciuda pandemiei şi a deschis 4 restaurante noi într-o singură săptămână. E vorba despre locaţii noi în Piteşti şi Curtici şi două în Sibiu. Franciza nu se opreşte aici, ci continuă expansiunea, ţintind spre Cluj-Napoca, Medgidia, Braşov, Bacău şi Brăila.

În acest moment DAbo Doner are 52 de unităţi şi este una dintre cele mai mari francize româneşti de fast food, dacă nu chiar cea mai mare. Sunt planuri de expansiune şi internaţional, iar în total 28 de noi unităţi sunt în pregătire. 20 de unităţi sunt DAbo Doner (15 în România şi 5 peste graniţă), iar 8 sunt unităţi DAbo Grill, deschise în ţară. Noile restaurante sunt susţinute de fonduri de investiţii pentru redeschideri şi relocări DAbo Doner, în valoare de 400.000 de euro.

Investiţiile s-au făcut pornind de la un istoric de pandemie, în care franciza a funcţionat cu doar 29 de unităţi deschise doar pentru livrare şi mâncare la pachet. Se pare şi că în ultimele 6 luni s-a lucrat în pierdere, iar procentul oferit platformelor de livrări a depăşit marja de profit a francizei. Investitorii continuă totuşi să aibă încredere în acest brand. În acest moment costă 10.000 de euro să îţi deschizi o franciză DAbo Doner, sumă la care se adaugă redevenţa de exploatare lunară, în valoare de 2.5% + T.V.A. din totalul încasărilor şi redevenţa de publicitate de 2%.

Investiţia totală pentru a deschide un restaurant DAbo Doner este în jurul sumei de 150.000 de euro. Acest buget include spaţiul, amenajarea şi utilarea unei locaţii la cele mai înalte standarde. DAbo lua naştere în 2013, fondată de sibianul Dan Paştiu şi are 52 de unităţi în 32 de oraşe. În 2018 cifra de afaceri a fost 17 milioane de euro, iar în 2019 de 22 de milioane de euro. Ideea este de a oferi o alternativă sănătoasă la „shaorma cu de toate” şi la kebap, prin ingrediente mai sănătoase.

Nu are conservanţi şi aditivi în preparate şi totul este pregătit pe loc în faţa clientului. Condimentele sunt importate direct din Germania. În meniu se află doner de pui, vită, caşcaval pane, pui crispy şi multe altele.