Hanul lui Manuc are acum o Prăvălie cu produse tradiţionale româneşti

0
2632

Puţină lume ştie, dar celebrul restaurant din centrul Bucureştiului Hanul lui Manuc are şi o prăvălie cu produse româneşti. Se numeşte Prăvălia lui Manuc şi este cel mai nou proiect al Grupului City Grill. Este prima investiţie a grupului în acest segment.

Spaţiul comercial se află în cadrul restaurantului şi este disponibil clienţilor Hanului, dar şi celor care vor să guste preparate tradiţionale româneşti. Se respectă reţetele vechi aici şi nu se folosesc conservanţi sau prea mult zahăr. Conceptul implică şi o zonă de degustare, cu 45 de locuri disponibile. Grupul City Grill pare gata să se extindă în zona de retail, dorind să asocieze clădirile cu tradiţie din Bucureşti cu produse culinare tradiţionale.

Prăvălia are un spaţiu de 103 metri pătraţi şi este dispusă pe 3 nivele: parter, etaj şi supantă. Proiectul a necesitat o investiţie de 80.000 de euro. Prăvălia lui Manuc este gândită mai degrabă pentru turişti, care vor intra în universul gastronomic neaoş, dar e atractivă şi pentru cei care vor să revină la mâncatul ca pe vremuri, cu reţete curate şi mâncare tradiţională.

Ce găsiţi la Prăvălie? Gemuri, dulceţuri, mezeluri şi brânzeturi, evident zacuscă, vinuri, must, produse apicole, siropuri şi multe altele. Sunt şi suveniruri şi un gift shop pentru cei care vor ţesături, covoare, bibelouri sau o iie. Grupul City Grill include în acest moment restaurantele Caru’ cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Pescăruş, Hanu’ Berarilor, Trattoria Buongiorno, City Grill şi City Cafe.

În acest an City Grill a redeschis berăria Becker Brau, în cadrul francizei Hanu’ Berarilor.

Sursa foto