Chef Alex Petricean este gazda emisiunii „ShARE în bucate”; Unde se poate urmări?

0
793

Dacă e un domeniu care a prosperat în ultimul an acela este cel al emisiunilor culinare. Pandemia ne-a făcut să stăm mai mult în case şi să călătorim cu ajutorul imaginaţiei, dar şi să experimentăm mai mult în bucătărie, cu ajutorul unor celebrity chefs. Nu e de mirare că tot apar emisiuni culinare noi, iar una de care mărturisesc că nu ştiam mi-a apărut azi pe radar. Se numeşte „ShARE în bucate” şi îl are pe Chef Alex Petricean ca prezentator.

Emisiunea există deja cu un sezon difuzat şi primeşte un nou sezon, care a debutat chiar azi pe protvplus.ro. Veţi descoperi în ea reţete rapide, pe gustul celor de acasă şi dezvăluite în fiecare săptămână. Chef Alex Petricean este gazda, cunoscut drept finalist MasterChef,un scrimer de performanţă şi colaborator cu restaurante reputate din Europa şi America de Sud. Experienţa sa de acolo l-a ajutat să îşi deschidă propriul restaurant în România, NOUA Bucătărie Românească.

În 2018 ghidul Gault&Millau îi acorda titlul de „Cel mai bun chef al anului în România”. A mai obţinut şi alte distincţii, în 2020 fiind desemnat „Cel mai bun Chef al anului de către Romanian Hospitality Awards. Despre noua emisiune Chef Alex Petricean declară:

”În noul sezon ShARE în bucate vom redescoperi o parte dintre rețetele românești pe care le îndrăgim, dar cărora nu le mai putem acorda același timp îndelungat de gătire. Totul se va întâmpla mai rapid, mai eficient, mai ușor și mai proaspăt, abordând rețetele din perspectiva dezvoltării unui bagaj tehnic culinar pe care cu toții ar trebui să îl deținem.

În general, gătitul acasă sperie, ține de mine, ca bucătar, să demontez acest mit. Cine gătește acasă și înțelege oarecum ce se întâmplă în culisele unei bucătării este automat și un consumator de restaurant mult mai responsabil și educat”.

În primul episod difuzat azi Chef Alex a gătit ardei umpluţi cu muşchiuleţ de pui şi chimen. În episoadele din sezonul trecut au fost gatite preparate ca Lapte de pasăre, Paprikas cu pui şi balmoş sau supă cremă de praz şi supă cremă de cartofi dulci. Văd că s-a schimbat şi formatul iar emisiunile de 15-20 de minute au devenit acum de 39 de minute.

Găsiţi emisiunea aici.